Κόσμος Σάββατο 9/01/2021, 14:00
ΚΟΣΜΟΣ

Τζακάρτα: Συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίστηκαν στη θάλασσα επιβεβαιώνουν οι αρχές

Τζακάρτα: Συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίστηκαν στη θάλασσα επιβεβαιώνουν οι αρχές

Σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν το αεροσκάφος της Sriwijaya Air, του οποίου το σήμα χάθηκε λίγο μετά την απογείωση, έχουν βρει ύποπτα συντρίμμια σε θαλάσσιο χώρο βόρεια της Τζακάρτα. Αυτό δήλωσε αξιωματόυχος των υπηρεσιών διάσωσης στο Reuters. 

O Άγκους Χαριόνο διευκρίνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν τα συντρίμμια είναι όντως της πτήσης SJ182, στην οποία υπολογίζεται ότι επέβαιναν πάνω από 60 άνθρωποι. 

Νωρίτερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xihnua μετέδωσε ότι το  Boeing 737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air, με το οποίο είχε χαθεί η επαφή λίγα λεπτά μετά την απογείωσή,   συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτα.

Ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε στο κινεζικό πρακτορείο ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα προς στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, έχασε ύψος μέσα σε ένα λεπτό και χάθηκε από τα ραντάρ 4 λεπτά μετά την απογείωση. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα στο αεοροσκάφος επέβαιναν 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά, καθώς και 6μελές πλήρωμα. Η εταιρεία Sriwijaya Air προς το παρόν δεν έχει δώσει καμία πληροφορία. Σε σύντομη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Το ίδιο δήλωσε και εκπρόσωπος της Boeing. «Εργαζόμαστε για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αεροναυπηγικός κολοσσός. 

Το αεροπλάνο ήταν ηλικίας 27 ετών. Τη στιγμή της απογείωσής του έβρεχε στο αεροδρόμιο Σουκάρνο-Χάτα. Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και περιμένουν, κλαίγοντας, να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε δύο αεροπορικές τραγωγίδες με αεροσκάφη της Boeing τύπoυ 737 Max. Στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι. Το αεροπλάνο που χάθηκε σήμερα είναι κατά πολύ παλαιότερο μοντέλο.

Η εταιρεία Sriwijaya Air ιδρύθηκε το 2003, εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία και μέχρι τώρα δεν είχε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στο ενεργητικό της. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News