Κόσμος Σάββατο 9/01/2021, 07:24
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάικλ Κόεν θα καταθέσει κατά του Τραμπ

Ο Μάικλ Κόεν θα καταθέσει κατά του Τραμπ

Ο Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι συνεργάζεται με τις αρχές σε έρευνα για την οικογένεια Τραμπ και ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει για διάφορα «αδικήματα» του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου και μελών της οικογένειάς του. Απέφυγε πάντως να διευκρινίσει ποια υπόθεση αφορά η έρευνα. 

«Μου ζητήθηκε και συμφώνησα να συνεργαστώ με διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες καταθέτοντας για τα αδικήματα του Τραμπ και της οικογένειας Τραμπ. Το κάνω αυτό κυρίως διότι ο Τραμπ προσπάθησε, και ευτυχώς απέτυχε, να καταστρέψει τη δημοκρατία στην Αμερική» έγραψε ο 53χρονος, που το 2018 καταδικάστηκε να εκτίσει τρία χρόνια φυλάκιση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών.

Η τελευταία κατηγορία αφορούσε την καταβολή χρημάτων για να εξαγοραστεί η σιωπή μιας πορνοστάρ- κάτι που Κόεν ομολόγησε ότι έκανε για λογαριασμό του Τραμπ. Ο Μάικλ Κόεν δούλευε για τον Τραμπ μια δεκαετία και πλέον και άλλοτε περιγραφόταν ως ο άνθρωπος που «έκλεινε δουλειές» για λογαριασμό του ωσότου επήλθε ρήξη ανάμεσά τους.

moneyreview με πληροφορίες από NBC, dpa

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News