Κόσμος Παρασκευή 8/01/2021, 13:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ντροπή για τη Δημοκρατία η εισβολή στο Καπιτώλιο

«Όταν γινόταν η απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον μας οι ΗΠΑ σιωπούσαν»

Ερντογάν: Ντροπή για τη Δημοκρατία η εισβολή στο Καπιτώλιο

«Ντροπή για τη Δημοκρατία» αποκάλεσε την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά προτίμησε να ειρωνευτεί και να κατηγορήσει την Ουάσιγκτον.

«Στα λόγια οι ΗΠΑ χαρακτηρίζονται ως λίκνο της Δημοκρατίας και προκάλεσαν σοκ τα γεγονότα που συνέβησαν στις ΗΠΑ. Μας προκάλεσε έκπληξη. Θυμηθείτε στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι ΗΠΑ σιώπησαν και τότε είχαν εκδώσει διαφορετικά μηνύματα. Επίσης θυμηθείτε τι στάση είχαν τηρήσει τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ στα γεγονότα του Γκεζί και τι έλεγαν για εμάς τους πολιτικούς και πως μας απειλούσαν», τόνισε.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφος ευχήθηκε να επέλθει η κανονικότητα στις ΗΠΑ με την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν.

«Τότε υπήρχαν οι Δημοκρατικοί στην εξουσία, τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι. Τα γεγονότα αυτά για τη δημοκρατία είναι μια μαύρη στιγμή. Ευχόμαστε στις 20 Ιανουαρίου να γίνει ομαλά η μεταβίβαση εξουσίας στον κύριο Μπάιντεν, το έχει δηλώσει άλλωστε και ο κύριος Τραμπ κι από εδώ και πέρα στις ΗΠΑ με τον κύριο Μπάιντεν να επέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News