Κόσμος Τετάρτη 3/05/2023, 15:18
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταγγέλλει ουκρανική επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι εμπόδισε την επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην κατοικία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ρωσία: Καταγγέλλει ουκρανική επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι εμπόδισε δολοφονική επίθεση κατά του Πούτιν. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου, η Ουκρανία πραγματοποίησε δύο επιθέσεις με droneς κατά τη διάρκεια της νύχτας, με στόχο να πλήξει την κατοικία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν . 

Η απόπειρα φέρεται να έγινε την Τρίτη (2/5) το βράδυ. Τα drones απενεργοποιήθηκαν και συνετρίβησαν στο Κρεμλίνο χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση, η οποία πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος δεν έπαθε τίποτα. 

«Θεωρούμε αυτές τις ενέργειες ως προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου», τόνισε η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Bloomberg. Το Κρεμλίνο δεν παρείχε κανένα επιπλέον στοιχείο για την επίθεση και η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του Κρεμλίνου, οι αρχές της πόλης της Μόσχας εξέδωσαν διάταγμα που απαγορεύει τη χρήση drones στην πρωτεύουσα, όπως ανέφερε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων Tass.

Παράλληλα, το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτήν την στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πούτιν δεν τροποποίησε το πρόγραμμά του και εργάζεται ως συνήθως. 

«Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει μέτρα αντιποίνων όπου και όποτε κρίνει» αναφέρει η ανακοίνωση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Goldman: Η ευρωπαϊκή κρίση φυσικού αερίου μπορεί να επιστρέψει

Aramco: Σε συνομιλίες με Sinopec και TotalEnergies για αξιοποίηση κοιτάσματος LNG

Ρωσία: Αμαχοι νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στην περιφέρεια Μπριάνσκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News