Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 21:29
ΗΠΑ

Παραιτήθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Μεταφορών

Παραιτήθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Μεταφορών

Την πρώτη απώλεια είχε το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπέβαλε την παραίτησή της η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Ελέιν Τσάο, σύζυγος του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, στον απόηχο των τελευταίων γεγονότων. 

Η παραίτησή της λαμβάνει χώρα μετά την αποχώρηση πολλών άλλων επιτελών της αμερικανικής προεδρίας, που δεν είχαν όμως υπουργικό αξίωμα, καθώς και την αποστασιοποίηση από τις θέσεις Τραμπ στενών συνεργατών του.

«Χθες, η χώρα μας βίωσε ένα τραυματικό γεγονός το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, καθώς υποστηρικτές του Προέδρου εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου μετά από μαζική συγκέντρωση στην οποία ο ίδιος είχε μιλήσει”, ανέφερε η Τσάο, εκφράζοντας το βαθύτατο προβληματισμό της.

Η Τσάο θα αποχωρήσει από το αξίωμά της τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του διαδόχου της, Δημοκρατικού Πιτ Μπούτιτζετζ, σε ό,τι χρειαστεί. Ο τελευταίος θα προταθεί από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News