Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 20:18
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Γερμανία: Παραδοχή λαθών στη διαχείριση της πανδημίας

Γερμανία: Παραδοχή λαθών στη διαχείριση της πανδημίας

Για πρώτη φορά σήμερα, παραδέχθηκε λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού μετά το καλοκαίρι, ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.

«Στην συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 14 Οκτωβρίου, το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ήταν ήδη αναγνωρίσιμο. Εξαντλήσαμε όμως το πλεονέκτημα που είχαμε όλο το καλοκαίρι πριν ξεκινήσαμε να ενεργούμε με μεγαλύτερη συνέπεια και τα μέτρα του lockdown το Νοέμβριο σαφώς και δεν ήταν αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουμε ενεργήσει πιο αποφασιστικά και ξεκάθαρα ήδη στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός του σε σημερινή του συνέντευξη στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv.

«Στις 5 Ιανουαρίου, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αποφάσισαν να παρατείνουν το lockdown μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση ήταν η σωστή. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχουν 7% λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στην Γερμανία. Εάν όμως συνεχίσουμε με αυτό τον αργό ρυθμό, θα χρειαστούν 15 εβδομάδες για να φτάσουμε κάτω από τα 50 κρούσματα το επταήμερο. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω για την εθνική μας οικονομία, ούτε για την κοινωνική συνοχή στην κοινωνία μας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εμφανίστηκε προβληματισμένος. «Μέχρι στιγμής, η διάδοση είναι σποραδική στη Γερμανία, αλλά στην Ιρλανδία προκαλεί ήδη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί και στην Γερμανία εάν δεν είμαστε πολύ, πάρα πολύ προσεκτικοί ώστε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μετάλλαξη εκτός της χώρας και να μειώσουμε τους αριθμούς των κρουσμάτων γρήγορα, έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μετάλλαξη ή όχι, να ιχνηλατούμε με συνέπεια κάθε πιθανό κρούσμα και να το στέλνουμε σε καραντίνα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News