Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 18:14
ΚΟΣΜΟΣ

To Facebook μπλοκάρει τον λογαριασμό του Τραμπ επ’ αόριστον

Ως απόρροια των πρωτοφανών σκηνών βίας και χάους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

To Facebook μπλοκάρει τον λογαριασμό του Τραμπ επ’ αόριστον

Να μπλοκάρει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ έως ότου αναλάβει και επισήμως καθήκοντα ο νεοεκλεγείς Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε το Facebook, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη, λίγες ώρες μετά το 24ωρο «κλείδωμα» του λογαριασμού του απερχόμενου προέδρου, ως απόρροια των πρωτοφανών σκηνών βίας και χάους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Επεκτείνουμε το μπλόκο που έχουμε θέσει στους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram επ’ αόριστον και τουλάχιστον κατά δύο εβδομάδες, έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» ανακοίνωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί αναλυτές αποδίδουν τις χθεσινές εκδηλώσεις βίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων πολιτών, στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Σήμερα, πάντως, το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων επικύρωσε την επικράτηση του νεοεκλεγέντος προέδρου, την οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν οι εκατοντάδες οπαδοί του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News