Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 17:27
ΚΟΣΜΟΣ

Άνοιξε το λογαριασμό του Τραμπ το Twitter

Άνοιξε το λογαριασμό του Τραμπ το Twitter

Να «ξεμπλοκάρει» το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε το Twitter, καθώς ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος διέγραψε τα τρία τουίτς που σύμφωνα με την πλατφόρμα παραβίαζαν την πολιτική της περί πολιτικής ακεραιότητας.

Η άρση της αναστολής του λογαριασμού έγινε στις 7 το πρωί ώρα Ουάσιγκτον. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αναπληρωτής επιτελάρχης Νταν Σκαβίνο είχε ποστάρει εκ μέρους του Τραμπ μία σύντομη δήλωση, στην οποία ο πρόεδρος δεσμευόταν για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

Στο Facebook, η αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ για τα ίδια posts θα διαρκέσει 24 ώρες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η 12ωρη απαγόρευση την οποία επέβαλε το Twitter στον Τραμπ για τα τουίτς που φάνηκαν να στηρίζουν και να ενθαρρύνουν τον όχλο που εισέβαλε στο Καπιτώλιο, δεν ήταν αρκετή.

«Facebook, Twitter και YouTube πρέπει να κλείσετε τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στα social media», είπε ο Έρικ Ναΐγκ, υπεύθυνος τύπου της οργάνωσης Muslim Advocates.

«Το Twitter και το Facebook πρέπει να τον κόψουν», συμφώνησε ο Άλεξ Στάμος, που ήταν επικεφαλής ασφαλείας του Facebook και τώρα διδάσκει στο Stanford και δουλεύει πάνω σε θέματα τεχνολογίας και ανθρώπινων ελευθεριών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News