Κόσμος Πέμπτη 13/04/2023, 16:21
ΠΟΔΟΣΦΙΑΡΟ

Premier League: Περιορισμοί στις διαφημίσεις στοιχηματικών στις φανέλες

Premier League: Περιορισμοί στις διαφημίσεις στοιχηματικών στις φανέλες

Την αφαίρεση των χορηγιών από στοιχηματικές στις φανέλες των παικτών αποφάσισαν εθελοντικά οι όμιλοι της Premier League, ένα μέτρο το οποίο δεν είναι ακόμη σίγουρο πόσο θα τους πλήξει οικονομικά. Ο περιορισμός, ο οποίος αφορά το μπροστινό μέρος της φανέλας και θα ισχύει για τις ημέρες των αγώνων, θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος της σεζόν 2025-2026.

Αφότου παρέλθει οι προθεσμία, οι όμιλοι θα μπορούν να προβάλλουν τις στοιχηματικές, αλλά σε λιγότερο εμφανή σημεία, όπως τα μανίκια των παικτών και με LED διαφημίσεις.

Σημειώνεται πως οκτώ από τους κορυφαίους ομίλους της Premier League προβάλλουν στοιχηματικές στο μπροστινό μέρος, με τις σχετικές συμφωνίες να ανέρχονται περίπου στις 60 εκατ. στερλίνες ετησίως.

Πρόκειται όμως για το πρώτο εθελοντικό μέτρο στη Βρετανία για μείωση της διαφήμισης στοιχηματικών. Προηγουμένως, το αρμόδιο υπουργείο είχε ξεκινήσει εξέταση της τρέχουσας νομοθεσίας για τα στοιχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται από τη βρετανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη διαφήμιση στοιχηματικών και ο στόχος εξ αρχής ήταν να συμφωνήσει εθελοντικά η Premier League στις αλλαγές. Από την πλευρά της η Premier League είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «μια εθελοντική προσέγγιση θα προσέφερε μια πρακτική και ευέλικτη εναλλακτική στη νομοθέτηση ή την άμεση απαγόρευση».

Βέβαια, ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Villa, Christian Purslow, έχει εξηγήσει εμμέσως πλην σαφώς πως το πλήγμα από τη μερική ή πλήρη αφαίρεση των στοιχηματικών θα είναι μεγάλο: «η εμπορική πραγματικότητα είναι ότι για τις ομάδες εκτός των κορυφαίων έξι, τέτοιου είδους χορηγίες συνεισφέρουν διπλάσια οικονομικά σε σχέση με τις μη στοιχηματικές», έχει τονίσει στο παρελθόν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Μέτοχοι σε ομάδα ποδοσφαίρου τα αδέρφια Αντετοκούνμπο

Ο άγνωστoς Σεΐχης που θέλει να αγοράσει την Manchester United

Manchester City: Πάνω από 100 οικονομικές παραβάσεις – Πιθανή ακόμη και αποβολή από Premier League

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News