Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 11:59
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Moderna: Υπόσχεται προστασία για μερικά χρόνια

Εμβόλιο Moderna: Υπόσχεται προστασία για μερικά χρόνια

Προστασία έως και μερικά χρόνια φαίνεται πως θα προσφέρει το εμβόλιο Covid-19 της Moderna, αν και χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για μια οριστική αξιολόγηση, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, η οποία εντυπωσίασε πέρυσι όταν κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες να προχωρήσει στην ανάπτυξη εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 με την τεχνολογία mRNA, έλαβε χθες την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κυκλοφορία του.

Δεδομένου ότι για την ανάπτυξη των εμβολίων συνήθως μεσολαβούν πολλά χρόνια, η ανοσοποίηση που προσφέρουν τα εμβόλια Covid-19 αποτελεί ακόμη ένα αναπάντητο ερώτημα για επιστήμονες και ρυθμιστικές αρχές.

«Το εφιαλτικό σενάριο που περιέγραψαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την άνοιξη για ένα εμβόλιο που θα προσφέρει προστασία μόνο για ένα μήνα, νομίζω ότι δεν ισχύει», ανέφερε ο κ. Μπανσέλ της Moderna στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Oddo.

«Πιστεύουμε ότι η προστασία θα έχει μάλλον διάρκεια για κάποια χρόνια» εκτίμησε ο επικεφαλής της Moderna. Ο κ. Μπανσέλ πρόσθεσε ότι η εταιρεία του θα αποδείξει ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό και για τα στελέχη κορωνοϊού που εντοπίσθηκαν σε Βρετανία και Νότιο Αφρική.

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια Covid-19 θα πρέπει να είναι εξίσου αποτελεσματικά και για τα δύο στελέχη κορωνοϊού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News