Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 10:04
ΚΟΣΜΟΣ

Eμβόλιο Covid-19: Συμμαχία CureVac με Bayer

Eμβόλιο Covid-19: Συμμαχία CureVac με Bayer

Σε συμφωνία με τη γερμανική φαρμακευτική Bayer προχωρά η CureVac. Στόχος της συμμαχίας είναι η διεθνής στήριξη και η έγκριση και διανομή του πειραματικού εμβολίου Covid-19 που παρασκευάζει η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

«Η Βayer θα συνδράμει με την τεχνογνωσία και υποδομές σε τομείς όπως ζητήματα ρυθμιστικών αρχών, ιατρική πληροφόρηση, επιδόσεις αλυσίδας τροφοδοσίας, καθώς και υποστήριξη σε ορισμένες χώρες», ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή τους ανακοίνωση.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Με την ανθρωπότητα να δίνει μάχη με το χρόνο στην εφαρμογή της μεγαλύτερης επιχείρησης εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στην ιστορία, εταιρείες που έχουν αναπτύξει εμβόλια για την καταπολέμηση της Covid-19 επιδίδονται σε συμμαχίες, ώστε να εξασφαλίσουν την έγκριση και προώθηση των εμβολίων τους.

Σε μια παρόμοια συμμαχία, η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών στην Ουκρανία του εμβολίου Covid-19 που συνδυάζει το ρωσικό Sputnik V με το εμβόλιο που αναπτύσσουν οι AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τοκρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας RDIF, που έχει αναλάβει την προώθηση του εμβολίου Sputnik V στο εξωτερικό, είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο κλινικές δοκιμές για να δοκιμάσει τον συνδυασμό των δύο εμβολίων, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News