Κόσμος Τετάρτη 5/04/2023, 21:34
ΚΟΣΜΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Στο Πεκίνο αύριο, για να πάρει μέρος στη συνάντηση του Μακρόν με τον Σι Τζινπίνγκ

Εμανουέλ Μακρόν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, το απόγευμα της 6ης Απριλίου στο Πεκίνο.

Φον ντερ Λάιεν: Στο Πεκίνο αύριο, για να πάρει μέρος στη συνάντηση του Μακρόν με τον Σι Τζινπίνγκ

Στο Πεκίνο θα βρίσκεται στις 6 Απριλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνοδεύοντας τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε μια επίσημη επίσκεψη με θέμα τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής θα συνοδεύσει τον Μακρόν σε ένα μέρος της επίσκεψής του στην Κίνα, έπειτα από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου. Εμανουέλ Μακρόν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, το απόγευμα της 6ης Απριλίου στο Πεκίνο.

Ο Γάλλος ηγέτης είχε προαναγγείλει αυτό το ταξίδι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να τραβήξει την Κίνα στο πλευρό της και να την πείσει να ασκήσει την επιρροή της στη Ρωσία για να σταματήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Για να σηματοδοτήσει το «ευρωπαϊκό όραμα» αυτού του ταξιδιού, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα συνοδεύεται από την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται δύο εβδομάδες έπειτα από εκείνη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα.

Τους τελευταίους μήνες οι Ευρωπαίοι έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές με τον Κινέζο πρόεδρο. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τον συνάντησε στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα, ενώ είχε προηγηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, η επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς και αυτή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News