Κόσμος Παρασκευή 31/03/2023, 16:30
ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Η Φινλανδία θα ενταχθεί επίσημα στο ΝΑΤΟ τις προσεχείς ημέρες

«Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία της Φινλανδίας στην έδρα του ΝΑΤΟ τις προσεχείς ημέρες», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Στόλτενμπεργκ: Η Φινλανδία θα ενταχθεί επίσημα στο ΝΑΤΟ τις προσεχείς ημέρες

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, «ανυπομονεί» να υψώσει τη σημαία της Φινλανδίας στην έδρα της Συμμαχίας μετά την επικύρωση της ένταξής της από την Τουρκία, και ελπίζει ότι θα μπορέσει να υποδεχθεί και τη Σουηδία «το συντομότερο δυνατό».

Οι δύο χώρες ζήτησαν από κοινού να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά η Τουρκία και η Ουγγαρία εξακολουθούν να μπλοκάρουν την ένταξη της Σουηδίας.

«Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία της Φινλανδίας στην έδρα του ΝΑΤΟ τις προσεχείς ημέρες», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Γενς Στόλτενμπεργκ, πριν από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας που αναμένεται να διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 4 και 5 Απριλίου.

«Ελπίζω να υποδεχθώ το νωρίτερο δυνατό τη Σουηδία ως πλήρες μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει ακόμη να επικυρώσει τη συγκατάθεση που έδωσε χθες το τουρκικό Κοινοβούλιο για την ένταξη της Φινλανδίας, όμως όλα είναι έτοιμα στην έδρα της Συμμαχίας προκειμένου να υψωθεί η σημαία της Φινλανδίας δίπλα σε εκείνες των άλλων 30 χωρών – μελών του ΝΑΤΟ.

«Η Φινλανδία θα ενταχθεί επίσημα στη Συμμαχία μας τις επόμενες ημέρες. Η ένταξή της θα καταστήσει τη Φινλανδία πιο ασφαλή και το ΝΑΤΟ πιο ισχυρό», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Φινλανδία διαθέτει πολύ ικανές δυνάμεις, προηγμένες δυνατότητες και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Θα φέρει, ως εκ τούτου, πολλά στη Συμμαχία μας», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

«Ναι» από την τουρκική βουλή για προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Zara: Πώς η βαθύπλουτη κληρονόμος του Amancio Ortega εκτόξευσε τα κέρδη

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News