Κόσμος Δευτέρα 27/03/2023, 09:02
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Ρωσία: Ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Η Ρωσία ενδέχεται να ζητήσει αποζημίωση για τις βλάβες που προκλήθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream από τις εκρήξεις, μετέδωσε τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο Ρώσο διπλωμάτη.

Οι αγωγοί, οι οποίοι συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, επλήγησαν από ανεξήγητες εκρήξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μια πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας», όπως την αποκάλεσε η Μόσχα.

«Δεν αποκλείουμε να τεθεί αργότερα ζήτημα αποζημίωσης για ζημιές που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ντμίτρι Μπιριτσέφσκι, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες αντιτίθενται σε ένα προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε προετοιμάσει η Ρωσία και το οποίο ζητεί να διεξαχθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για τις εκρήξεις στους Nord Stream.

«Παρά το γεγονός αυτό, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια ενδελεχή και διαφανή διεθνή έρευνα με την υποχρεωτική συμμετοχή Ρώσων εκπροσώπων», δήλωσε ο Μπιριτσέφσκι.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News