Κόσμος Τετάρτη 6/01/2021, 13:48
ΕΜΒΟΛΙΑ

ΕΜΑ: Συνεδριάζει ξανά σήμερα για το εμβόλιο της Moderna

ΕΜΑ: Συνεδριάζει ξανά σήμερα για το εμβόλιο της Moderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνεδριάζει σήμερα, για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με την έγκριση του εμβολίου κατά του Covid-19 της εταιρείας Moderna.

«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP), προκειμένου να συζητήσει το εμβόλιο Covid-19 της Moderna, ξεκίνησε. Θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα», ανέφερε ο οργανισμός σε tweet.

H CHMP είχε συγκληθεί τη Δευτέρα για να συζητήσει το εμβόλιο της Moderna, ωστόσο δεν είχε καταλήξει σε συμπεράσματα.

H Επιτροπή Φαρμάκων ανέφερε χθες πως οι ειδικοί της «εργάζονται σκληρά για να αποσαφηνίσουν εκκρεμή ζητήματα με την εταιρεία».

Η ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σύντομα το πράσινο φως της και είναι έως σήμερα το μοναδικό εγκεκριμένο εμβόλιο στην Ευρώπη, όπου οι εκστρατείες εμβολιασμού ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου.

Η έγκριση ενός δεύτερου εμβολίου, έπειτα από εκείνο των Pfizer-BioNTech, θα δώσει ώθηση στις εκστρατείες εμβολιασμού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται πολύ πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ δήλωσε χθες ότι το εμβόλιο της Moderna ενδέχεται να εγκριθεί «εντός των επόμενων ωρών» και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή, πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, μιας έκτακτης Συνόδου, μέσω τηλεδιάσκεψης, που θα είναι αφιερωμένη στην υγειονομική κρίση.

Σε μια συνέντευξη τύπου από τη Λισαβόνα, με την ευκαιρία της έναρξης της εκ περιτροπής προεδρίας της Πορτογαλίας από την 1η Ιανουαρίου, ο Μισέλ αναφέρθηκε στην «τεράστια πρόκληση» που θέτει η ανάπτυξη των εμβολίων αυτών για έναν πληθυσμό 450 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News