Κόσμος Κυριακή 26/03/2023, 10:55
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχολικές κοινότητες μηνύουν τεχνολογικούς κολοσσούς για εθισμό των παιδιών στα social media

ΗΠΑ: Σχολικές κοινότητες μηνύουν τεχνολογικούς κολοσσούς για εθισμό των παιδιών στα social media

Μήνυση δέχτηκε και η Meta από το σχολικό συμβούλιο της κομητείας στην οποία έχει τα κεντρικά της γραφεία, για φερόμενο εθισμό των μαθητών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσής της και συμβολή σε κρίση ψυχικής υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό συμβούλιο της κομητείας του Σαν Ματέο, πρόσθεσε τη μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, σε μια καταγγελία που υπέβαλε στις 13 Μαρτίου, εναντίον άλλων κολοσσών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Google, TikTok και Snap.

Η καταγγελία είναι παρόμοια με μια πρώτη στο είδος της μήνυση, που κατατέθηκε τον Ιανουάριο από τη δημόσια σχολική περιφέρεια του Σιάτλ, η οποία ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες σχεδίασαν τις πλατφόρμες τους για να είναι εθιστικές και να προσφέρουν επιβλαβές περιεχόμενο στους εφήβους. Την ίδια στιγμή και άλλες σχολικές περιοχές σε τοποθεσίες από τη Φλόριντα μέχρι την Αριζόνα έχουν επίσης υποβάλει αγωγές, όπως και δεκάδες μεμονωμένοι νέοι με τους γονείς τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Antigone Davis, παγκόσμια επικεφαλής ασφάλειας της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει οι έφηβοι να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο και προσφέρει περισσότερα από 30 εργαλεία ασφάλειας για παιδιά και οικογένειες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας επαλήθευσης ηλικίας.

«Ορίζουμε αυτόματα τους λογαριασμούς των εφήβων σε ιδιωτικούς, όταν μπαίνουν στο Instagram και στέλνουμε ειδοποιήσεις που τους ενθαρρύνουν να κάνουν τακτικά διαλείμματα», είπε η Davis. «Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που προωθεί την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό ή τις διατροφικές διαταραχές». 

Στον αντίποδα, η κοινότητα υποστηρίζει στην αγωγή, πως «ο τελικός στόχος είναι να κάνουν τους νέους να ασχοληθούν και να παραμείνουν στις πλατφόρμες όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πουλήσουν περισσότερες διαφημίσεις». 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

H Meta θέλει να φτιάξει το δικό της Twitter 

Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει το Facebook 

Casetify: Από το σκρολάρισμα στο Instagram σε μια εταιρεία με τζίρο 300 εκατ. δολάρια ετησίως

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News