Κόσμος Παρασκευή 24/03/2023, 12:07
ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Υπό έρευνα Credit Suisse και UBS για βοήθεια σε Ρώσους ολιγάρχες

Οι Credit Suisse και UBS έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο έρευνας του Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για παραβίαση των κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες

Bloomberg: Υπό έρευνα Credit Suisse και UBS για βοήθεια σε Ρώσους ολιγάρχες

H Credit Suisse Group AG και η UBS Group AG είναι μεταξύ των τραπεζών που ελέγχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το εάν βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να αποφύγουν τις κυρώσεις, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.  

Οι ελβετικές τράπεζες έχουν κληθεί μαζί με άλλες να καταθέσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ οι κλητεύσεις στάλθηκαν πρίν την τραπεζική κρίση που χτύπησε την Credit Suisse και είχε ως αποτέλεσμα την πρόταση διάσωσής της από την UBS.

Κλητεύσεις φέρονται να έχουν σταλεί και σε υπαλλήλους ορισμένων μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ, ανέφεραν στο Bloomberg δύο άτομα με γνώση των ερευνών.

Οι έρευνες του υπουργείου Δικαιοσύνης επικεντρώνονται στον εντοπισμό των τραπεζικών υπαλλήλων που χειρίστηκαν υποθέσεις πελατών στους οποίους είχαν επιβληθεί κυρώσεις και πώς αυτοί οι πελάτες ελέγχθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτοί οι τραπεζίτες και οι σύμβουλοι ενδέχεται στη συνέχεια να υποβληθούν σε περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί εάν παραβίασαν οποιονδήποτε νόμο.

Η Credit Suisse και η UBS αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ νωρίτερα σήμερα η μετοχή της UBS υποχωρούσε κατά 7.2%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Προτεραιότητα ο πληθωρισμός έναντι της τραπεζικής κρίσης – Αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

Capital Economics: Τα χειρότερα μάλλον πέρασαν για τις τράπεζες αλλά δεν είναι όλα ρόδινα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News