Κόσμος Πέμπτη 23/03/2023, 18:30
ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο «κρυπτοφυγάς» ιδρυτής του Terra

Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο «κρυπτοφυγάς» ιδρυτής του Terra

Στο Μαυροβούνιο συνελήφθη άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο συνιδρυτής της Terraform Labs, Ντο Κουόν, ο οποίος είναι διεθνώς καταζητούμενος με την κατηγορία ότι εξαπάτησε επενδυτές, αποσπώντας δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός σχήματος αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Τα νέα ήρθαν από την αστυνομία της Νότιας Κορέας, όταν ανακοίνωσε τη σύλληψη τόσο του άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο Ντο Κουόν, όσο και ενός ακόμα ατόμου που ονομάζεται Χαν Τσανγκ-τζουν.

Να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ προσέφυγε εναντίον του Κουόν και της εταιρείας του, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, με την κατηγορία ότι εξαπάτησαν επενδυτές αποσπώντας πάνω από 40 δισ. δολάρια.

Ο 31χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα με πλαστά έγγραφα και καταζητείται από τις αρχές της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Σιγκαπούρης, είπε μέσω του Twitter ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου Φίλιπ Άτζιτς.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην περιοχή, είπε ότι οι αρχές εργάζονται για να επιβεβαιώσουν ότι το άτομο που συνελήφθη είναι όντως αυτός. Εάν επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κινέζος μεγιστάνας πήρε χρήματα για επενδύσεις και τα ξόδεψε σε επαύλεις και Ferrari

Κρυπτονομίσματα: Σχεδόν 4 δισ. δολάρια έκλεψαν οι χάκερς το 2022

Nouriel Roubini: Μεγαλύτερη απάτη της ιστορίας τα κρυπτονομίσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News