Κόσμος Τετάρτη 6/01/2021, 09:58
ΕΚΛΟΓΕΣ

Τζόρτζια: Νικητής ο Γουόρνοκ

Τζόρτζια: Νικητής ο Γουόρνοκ

O Δημοκρατικός Ράφαελ Γουόρνοκ κέρδισε τη μία έδρα της πολιτείας της Τζόρτζια στη Γερουσία, όπως ανακοίνωσε το Associated Press. Εως ότου όμως ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα του άλλου υποψηφίου, ο έλεγχος της Γερουσίας παραμένει το μεγάλο ζητούμενο.

Ο Γουόρνοκ, πάστορας και ακτιβιστής του δικαιώματος της ψήφου, θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός Γερουσιαστής στη Τζόρτζια. Κατάφερε να νικήσει την Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Κέλι Λέφτερ. Σύμφωνα με την Edison Research, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο Γουόρνοκ συγκεντρώνει το 50% έναντι 49,5% της Λέφλερ.  

Σύμφωνα και με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ κέρδισε τη Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Κέλι Λέφλερ.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις επαναληπτικές εκλογές για δύο έδρες της Γερουσίας στην πολιτεία Τζόρτζια Τζον Όσοφ συγκεντρώνει το 50,0% των ψήφων και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντέιβιντ Περντιού επίσης το 50,0%, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων που υπολογιζόταν ότι θα κατατεθούν στην πολιτεία αυτή των νότιων ΗΠΑ, με τον Όσοφ να προηγείται με περίπου 3.500 ψήφους, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας Edison Research.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News