Κόσμος Τετάρτη 6/01/2021, 08:23
ΗΠΑ-ΚΙΝΑ

Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο 8 κινεζικές εφαρμογές πληρωμών

Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο 8 κινεζικές εφαρμογές πληρωμών

Νομοθετικό διάταγμα υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύει τις συναλλαγές με οκτώ κινεζικές εφαρμογές πληρωμών, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφαλείας ότι τα λογισμικά των εταιρειών αυτών μπορεί να μεταφέρουν προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών στην κινεζική κυβέρνηση. 

Οι εφαρμογές στις οποίες στοχεύει το νέο νομοθετικό διάταγμα και το οποίο θα τεθεί σε ισχύ εντός 45 ημερών, συμπεριλαμβάνουν τη WeChat Pay, την Alipay και την Tencent QQ. Πριν από πέντε μήνες, η αμερικανική κυβέρνηση είχε προβεί σε αντίστοιχο νομοθετικό διάταγμα κατά των κινεζικών εφαρμογών TikTok και WeChat, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί καθώς η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο δικαστήριο. 

Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι «τα λογισμικά κινεζικών εφαρμογών συλλέγουν αυτομάτως σειρά πληροφοριών από εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στα οποία επιτρέπουν την πρόσβαση στην κινεζική κυβέρνηση». Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε μόνο ότι το διάταγμα στηρίζεται σε βάσιμες ανησυχίες. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News