Κόσμος Τρίτη 5/01/2021, 14:42
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Τζόνσον ακυρώνει το ταξίδι του στην Ινδία με φόντο το lockdown

Βρετανία: Ο Τζόνσον ακυρώνει το ταξίδι του στην Ινδία με φόντο το lockdown

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ινδία αργότερα αυτό το μήνα ανέβαλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς σύμφωνα με την Ντάουνιγκ Στριτ, οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας καθιστούν αναγκαία την παραμονή του στη χώρα.  

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Τζόνσον είχε συνομιλία με τον Ινδό ομόλογό του στον οποίο γνωστοποίησε την απόφασή του να ακυρώσει το προγραμματισμένο του ταξίδι. «Λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό lockdown που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ και την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν σημαντικό να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του ιού» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Τον περασμένο μήνα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση του Μπόρις Τζόνσον να επισκεφθεί την Ινδία στο πλαίσιο των προσπαθειών επιτάχυνσης των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς η Βρετανία επιδιώκει νέες διμερείς συμφωνίες μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έκτοτε, ωστόσο, η κατάσταση με την πανδημία επιδεινώθηκε με τον αριθμό των κρουσμάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία να καταγράφει άνοδο και το νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού να εντείνει τις ανησυχίες. Ο Τζόνσον ανακοίνωσε χθες νέο εθνικό lockdown τη Δευτέρα, το οποίο – όπως εκτίμησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός κυβερνητικού συντονισμού Μάικλ Γκόουβ – δεν θα αρχίσει να αίρεται παρά τον Μάρτιο.

«Μπαίνοντας στον Μάρτιο, θα μπορούμε να άρουμε κάποιους από τους περιορισμούς αυτούς, αλλά όχι απαραίτητα όλους» ανέφερε σε δηλώσεις του στο κανάλι Sky News.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News