Κόσμος Τετάρτη 22/02/2023, 09:15
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Φρούτα και λαχανικά με το… δελτίο λόγω ελλείψεων

Βρετανία: Φρούτα και λαχανικά με το… δελτίο λόγω ελλείψεων

Τα σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία επιβάλλουν πλέον περιορισμούς στις αγορές κάποιων φρούτων και λαχανικών, καθώς τα προβλήματα εφοδιασμού αφήνουν άδεια τα ράφια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενας συνδυασμός κακών καιρικών συνθηκών και προβλημάτων μεταφοράς στην Αφρική και την Ευρώπη οδήγησε τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν μείνει γυμνά από ντομάτες, καθώς και να μειώνονται τα αποθέματα ορισμένων άλλων φρέσκων προϊόντων.

Η Asda, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, εισήγαγε το όριο των τριών τεμαχίων ανά πελάτη σε ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, μαρούλια, συσκευασμένες σαλάτες, μπρόκολο, κουνουπίδι και σμέουρα, ενώ ακόμη και η πιο πολυτελής αλυσίδα Morrisons είπε ότι θα εισαγάγει όριο δύο τεμαχίων ανά πελάτη σε ντομάτες, αγγούρια, μαρούλια, πιπεριές από την Τετάρτη.

Αλλα σούπερ μάρκετ θεωρείται ότι εξετάζουν παρόμοια προσωρινά μέτρα.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ πιστεύουν ότι τα προβλήματα προέρχονται από τις κακές σοδειές στην ηπειρωτική Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική και ότι οι προμήθειες θα βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Ο Άντριου Οπι, διευθυντής τροφίμων και βιωσιμότητας στο British Retail Consortium, που εκπροσωπεί τα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε πως «οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική έχουν διαταράξει τη συγκομιδή ορισμένων φρούτων και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των ντοματών και της πιπεριάς». 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News