Κόσμος Τρίτη 5/01/2021, 07:38
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Moderna

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Moderna

Tη χρήση του εμβολίου της Moderna Inc για τον νέο κορωνοϊό ενέκρινε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία. Πρόκειται για την τρίτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας έκλεισε συμφωνία μαζί της για την προμήθεια «6 εκατομμυρίων δόσεων» του εμβολίου της και «οι πρώτες παραδόσεις» αναμένεται «να αρχίσουν τον Ιανουάριο».

Το εμβόλιο της Moderna είχε ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά. Τη χορήγηση άδειας για την χρήση του εξετάζουν επίσης οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Σιγκαπούρης, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αρχές του Ισραήλ διεξάγουν εκστρατεία ανοσοποίησης με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς παγκοσμίως: θέλουν να έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι θεωρείται πως ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες περί τα τέλη Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός άρχισε τη 19η Δεκεμβρίου με το προϊόν που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech.

Η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, εκτίμησε χθες ότι η ισραηλινή οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα το 2021 αν ο εμβολιασμός συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, το Ισραήλ έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 3.416 θανάτους επί συνόλου 441.542 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News