Κόσμος Δευτέρα 20/02/2023, 13:15
ΚΟΣΜΟΣ

Ian Bremmer: Η Ουκρανία μπορεί να χάσει, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει

Ian Bremmer: Η Ουκρανία μπορεί να χάσει, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει τον πόλεμο, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να βγει κερδισμένη σε γεωπολιτικό επίπεδο, εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας και πρόεδρος της Eurasia Group, Ian Bremmer.

«Η Ουκρανία μπορεί να χάσει αυτό τον πόλεμο», είπε ο Bremmer μιλώντας στο Munich Security Conference, αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει μέσα στο ΝΑΤΟ, λόγω του προφίλ του «παρία» που έχει αποκτήσει.

«Η Ρωσία θα είναι ακόμα αποκλεισμένη, το ΝΑΤΟ και πάλι θα διευρυνθεί και ο Πούτιν θα νιώθει ταπεινωμένος, ανασφαλής και σε πολύ χειρότερη γεωστρατηγική θέση από ό,τι ήταν πριν από την εισβολή. Τι θα κάνει ως το ισχυρότερο rogue κράτος του κόσμου; Αυτό είναι το μακροπρόθεσμο ερώτημα, που πηγαίνει πέραν της Ουκρανίας», είπε ο Bremmer, σύμφωνα με το CNBC.

O Bremmer χαρακτήρισε «εξαιρετική» και «πολύ μεγαλύτερη από ό,τι όλοι θεωρούσαν ότι θα μπορούσε»  την στήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία. Όμως δεν είναι τόσο σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί το 2024. Μένει να φανεί εάν η Ουκρανία θα κρατήσει την «προσοχή και την συνοχή» που είχε από την Δύση τον πρώτο χρόνο του πολέμου, είπε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ο πόλεμος που άλλαξε την Ευρώπη

Ζελένσκι: Ο Πούτιν είναι δράκος που δε θα χορτάσει ποτέ την πείνα του

Οι Γερμανοί φοβούνται για πόλεμο και εκτός Ουκρανίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News