Κόσμος Δευτέρα 4/01/2021, 22:23
ΕΜΒΟΛΙΑ

ΕΜΑ: Δεν κατέληξε σε συμφωνία για το εμβόλιο της Moderna

ΕΜΑ: Δεν κατέληξε σε συμφωνία για το εμβόλιο της Moderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν κατόρθωσε σήμερα να καταλήξει σε μια απόφαση σχετικά την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας Moderna κατά του Covid-19 και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα. Απόφαση δεν αναμένεται ενωρίτερα από την Τετάρτη, σύμφωνα με τον οργανισμό.

«Οι συζητήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 δεν θα ολοκληρωθούν απόψε. Θα συνεχιστούν την Τετάρτη», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Η επιτροπή του Οργανισμού για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (CHMP) συνεδρίασε εσπευσμένα σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει το εμβόλιο της Moderna, δύο μέρες νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία συνεδρίασης.

Το εμβόλιο της Moderna έχει αποδειχθεί κατά 94,1% αποτελεσματικό ως προς την ανατιμετώπιση του κορωνοϊού συγκριτικά με το placebo σε μία κλινική δοκιμή 30.400 ατόμων. Θα αποτελέσει το δεύτερο εμβόλιο που θα εγκριθεί από την Ε.Ε. από τη στιγμή που ο ΕΜΑ έδωσε το πράσινο φως για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech σε μία απόφαση fast-track στις 21 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News