Κόσμος Σάββατο 18/02/2023, 22:20
ΚΟΣΜΟΣ

Μείωση των Ρώσων διπλωματών στην πρεσβεία στη Χάγη ανακοίνωσε η Ολλανδία – Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

Μείωση των Ρώσων διπλωματών στην πρεσβεία στη Χάγη ανακοίνωσε η Ολλανδία – Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα κλείσει το προξενείο της στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και ότι θα περιορίσει τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών που επιτρέπονται στη ρωσική πρεσβεία στη Χάγη.

«Η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να φέρνει μυστικά πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών στην Ολλανδία υπό την κάλυψη της διπλωματίας. Δεν μπορούμε και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Wopke Hoekstra.

«Ταυτόχρονα, η Ρωσία αρνείται να δώσει βίζα σε Ολλανδούς διπλωμάτες που θα εργάζονταν στο προξενείο στην Αγία Πετρούπολη ή στην πρεσβεία στη Μόσχα».

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θα απαντήσει στην κίνηση αυτή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να περιορίσει τον αριθμό των διπλωματών στη ρωσική πρεσβεία στη Χάγη, ώστε να αντιστοιχεί στον αριθμό εκείνων που βρίσκονται στην ολλανδική πρεσβεία στη Μόσχα.

«Ως εκ τούτου, ένας αριθμός διπλωματών θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα εντός δύο εβδομάδων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.

Η ολλανδική κυβέρνηση διέταξε επίσης να κλείσει το ρωσικό εμπορικό γραφείο στο Άμστερνταμ μέχρι την Τρίτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News