Κόσμος Δευτέρα 13/02/2023, 09:04
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε και τέταρτο ιπτάμενο αντικείμενο

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκε και τέταρτο ιπτάμενο αντικείμενο

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε, χθες,  ένα ακόμα ιπτάμενο αντικείμενο στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής, πάνω από τη λίμνη Χιούρον στο Μίσιγκαν, κατόπιν εντολής του Τζο Μπάιντεν. Ήταν το τέταρτο που καταρρίφθηκε μέσα σε μια εβδομάδα.

Το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, που βρισκόταν σε μεγάλο υψόμετρο, περιγράφεται σαν μια «οκταγωνική δομή» με χορδές. Παρότι δεν θεωρήθηκε στρατιωτική απειλή, εντούτοις το ύψος των 20.000 ποδιών στο οποίο πετούσε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα πολιτικά αεροσκάφη.

Το αντικείμενο χτυπήθηκε από πύραυλο τον οποίο εκτόξευσαν μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Αυτό ήταν το τέταρτο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο που καταρρίφθηκε από αμερικανικά ή καναδικά μαχητικά αεροσκάφη αυτόν τον μήνα. Το ασυνήθιστο κύμα στρατιωτικών επεμβάσεων ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου όταν ένα μεγάλο αερόστατο καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Η Κίνα αποδέχθηκε ότι το αντικείμενο ήταν δικό της, αν και το Πεκίνο επιμένει ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό μπαλόνι και όχι για κατασκοπευτικό αερόστατο.

Την Παρασκευή, ένα αντικείμενο στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου καταρρίφθηκε στις ακτές της Αλάσκας και ακολούθησε ένα παρόμοιο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από το Γιούκον του Καναδά το Σάββατο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News