Κόσμος Κυριακή 12/02/2023, 18:52
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος – Εκλογές: Προβάδισμα Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls

Κύπρος – Εκλογές: Προβάδισμα Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls

Τον Νίκο Χριστοδουλίδη δίνουν ως νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα exit polls που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κύπρου.

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στο επιτελείο του Ν. Χριστοδουλίδη τα exit polls, αναμένουν, ωστόσο, τα επίσημα αποτελέσματα.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται λίγο πριν από τις 20:00. Στις 22.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Τα exit polls διαμορφώνονται ως εξής:

Κύπρος – Εκλογές: Προβάδισμα Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls-1

ΡΙΚ

Νίκος Χριστοδουλίδης: 50,5 – 53,5%

Ανδρέας Μαυρογιάννης: 46,5 – 49,5%

ANT1 (Τηλεφωνική έρευνα)

Νίκος Χριστοδουλίδης: 51,9% – 55,6%

Ανδρέας Μαυρογιάννης: 44,4% – 48,1%

Sigma TV

Νίκος Χριστοδουλίδης: 52% – 56%

Ανδρέας Μαυρογιάννης: 44% – 48%

Alpha

Νίκος Χρισροδουλίδης: 50,20-54,20%

Ανδρέας Μαυρογιάννης: 45,80-49,80%

OMEGA

Νίκος Χριστοδουλίδης: 51,50 – 55,50%

Ανδρέας Μαυρογιάννης: 44,50 – 48,50%

Κύπρος – Εκλογές: Προβάδισμα Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls-2

Χριστοδουλίδης: Eχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού

«Μπορούμε να διασφαλίσουμε τη συλλογικότητα, η οποία στο τέλος της ημέρας είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού», ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου στο Κέντρο Δ’. Τον κ. Χριστοδουλίδη υποδέχτηκαν στο εκλογικό κέντρο φίλοι, συγγενείς και υποστηρικτές του.

Τόνισε πως αυτό που κρατά από τη μακρά εκλογική διαδικασία είναι ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και ξέρει πάρα πολύ καλά πιο είναι το διακύβευμα των εκλογών ποια είναι τα διλήμματα ενώπιόν του.

Πρόσθεσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι ο κυπριακός λαός επιθυμεί να δημιουργηθεί ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του λαού.

Σημείωσε επίσης ότι το πιο σημαντικό είναι «η επόμενη ημέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους», ενώ επανέλαβε πως τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν έχουν ούτε πολιτικό χρώμα, ούτε ιδεολογική προέλευση. «Μπορούμε, σαφώς, καλύτερα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», τόνισε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως τα προβλήματα και οι προκλήσεις θέλουν κοινές προσεγγίσεις και υπογράμμισε πως μπορεί να διασφαλιστεί η συλλογικότητα «η οποία στο τέλος της ημέρας είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού».

Κύπρος – Εκλογές: Προβάδισμα Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls-3

Μαυρογιάννης: Δεν είναι η ώρα για διαχωρισμούς

Μήνυμα ενότητας κι αλληλεγγύης έστειλε από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε στο Γ’ Δημοτικό σχολείου Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Lena Shamoun τα παιδιά του, Διομήδη κι Αθηνά και πλήθος φίλων και υποστηρικτών.

«Άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα στην Αγλαντζιά όπου κατοικώ εδώ και 36 χρόνια», είπε ο κ. Μαυρογιάννης, εκφράζοντας την ελπίδα όλοι οι πολίτες να κάνουν το ίδιο, γιατί «η Δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή. Δεν είναι απλώς διαδικασία, είναι η ανάληψη από τους πολίτες του καθήκοντός τους, της ευθύνης τους για ν’ αλλάξουν τον τόπο».

«Στέλνω ένα μεγάλο μήνυμα ενότητας, ένα μεγάλο μήνυμα αλληλεγγύης, δεν είναι η ώρα για να υπάρχουν διαχωρισμοί στον τόπο μας, είναι η ώρα της ενότητας, η ώρα να γυρίσουμε σελίδα για μια νέα ενωμένη, ευρωπαϊκή Κύπρο που θα μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων της και να φτιάξει το αύριο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News