Κόσμος Κυριακή 12/02/2023, 17:40
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν ήταν μπαλόνια – Τι δηλώνει ο Τριντό

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν ήταν μπαλόνια – Τι δηλώνει ο Τριντό

Αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά ήταν μπαλόνια, δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ σε συνέντευξή του στο ABC την Κυριακή.

«Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σε περίπτωση που θίγονται οποιαδήποτε αμερικανικά συμφέροντα, όπου κινδυνεύουν άνθρωποι, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», είπε, προσθέτοντας ότι τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν πολύ μικρότερα από το πρώτο αερόστατο που παρασύρθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και καταρρίφθηκε πάνω από τη Νότια Καρολίνα το περασμένο Σάββατο.

Trudeau: Ομάδες αναζητούν να βρουν και να αναλύσουν το αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από το Γιούκον

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε την Κυριακή ότι ομάδες αναζητούν το κυλινδρικό αντικείμενο που κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πάνω από την περιοχή Γιούκον με εντολή του πριν από μία ημέρα, ώστε να το αναλύσουν και να μάθουν περισσότερα για τον σκοπό του.

«Οι ομάδες ανάκτησης βρίσκονται στο έδαφος, αναζητούν να βρουν και να αναλύσουν το αντικείμενο», δήλωσε ο Τροντό στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για μια προγραμματισμένη προηγουμένως εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων στο Γιούκον.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να μάθουμε γι’ αυτό. Γι’ αυτό η ανάλυση αυτού του αντικειμένου θα είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News