Κόσμος Τρίτη 20/10/2020, 10:53
BREXIT

Λονδίνο προς Ε.Ε.: Διαπραγματεύσεις αφού σοβαρευτείτε

Λονδίνο προς Ε.Ε.: Διαπραγματεύσεις αφού σοβαρευτείτε

Αν και το τελευταίο διάστημα έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που θέλουν το Λονδίνο να κάνει μικρές υποχωρήσεις προκειμένου να επιτευχθεί, έστω και στο παρά πέντε, μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους οι Βρετανοί αξιωματούχοι επιμένουν στη σκληρή γλώσσα και συντηρούν το σενάριο του no deal. 

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υφυπουργού Επιχειρήσεων, Ναντίμ Ζαχάουι, στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky. «Προσπαθούμε να πετύχουμε μία συμφωνία, αλλά θα πρέπει και η Ε.Ε. να διαπραγματευτεί με εμάς ως ανεξάρτητη χώρα» είπε και προειδοποίησε: «Έως ότου σοβαρευτούν, έως ότου καταστήσουν σαφές ότι είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν με τη Βρετανία ως κυρίαρχη χώρα, ως ίσος προς ίσο, δεν υπάρχει νόημα απλώς να τους εξυπηρετήσουμε λέγοντας πως θα εντατικοποιήσουμε τις διαπραγματεύσεις». 

Υπενθυμίζεται ότι πηγές ανέφεραν χθες στο Bloomberg πως πιθανότατα θα υπάρξουν τροποποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το Brexit, στο οποίο η κυβέρνηση Τζόνσον είχε αλλάξει μονομερώς ορισμένες πτυχές της συμφωνίας Αποχώρησης. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία έως τα τέλη του έτους, οπότε και εκπνέει η μεταβατική περίοδος του Brexit. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS