Κόσμος Πέμπτη 9/02/2023, 10:50
ΚΟΣΜΟΣ

Η αρχή του τέλους για τους δανεικούς κωδικούς στο Netflix – Οδηγίες σε τέσσερις χώρες

Η αρχή του τέλους για τους δανεικούς κωδικούς στο Netflix – Οδηγίες σε τέσσερις χώρες

Και επίσημα ξεκινά η κατάργηση των «δανεικών» κωδικών στο Netflix, καθώς η εταιρεία έστειλε οδηγίες στους χρήστες της πλατφόρμας σε τέσσερις χώρες: σε Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Αντίστοιχα με τις οδηγίες που είχαν διαρρεύσει κατά λάθος πριν από μερικές ημέρες, οι χρήστες θα κληθούν να ορίσουν μια «βασική τοποθεσία» για όλους τους λογαριασμούς που ζουν μέσα στο ίδιο σπίτι και θα τους επιτρέπεται να έχουν μέχρι δύο «υπο-λογαριασμούς» για όσους δεν ζουν στο ίδιο σπίτι. Πέραν αυτού, η εταιρεία θα χρεώνει για τους επιπλέον χρήστες κάθε μήνα: 7,99 δολάρια Καναδά (στον Καναδά), 7,99 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (στη Νέα Ζηλανδία), 3.99 ευρώ στην Πορτογαλία και 5,99 ευρώ στην Ισπανία.

«Σήμερα, τουλάχιστον 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται λογαριασμούς – επηρεάζοντας τη δυνατότητά μας να επενδύσουμε σε σπουδαία πράγματα στην τηλεόραση και τις ταινίες», δήλωσε η Chengyi Long, διευθύντρια καινοτομίας παραγωγής στην Netflix.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα θα ξεκινήσουν άμεσα μαζί με μία λειτουργία «Διαχείριση Πρόσβασης και Συσκευών», η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να επιβλέπουν ποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Εάν ένας λογαριασμός έχει περισσότερα προφίλ από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό, τότε ο κύριος χρήστης θα μπορεί να μεταφέρει τα επιπλέον προφίλ σε νέο λογαριασμό, ώστε να αποφύγει τη χρέωση. Τα προφίλ που μεταφέρονται θα διατηρούν όλα τα προσωποποιημένα στοιχεία τους (όπως προτάσεις), αλλά και το ιστορικό των παρακολουθήσεων από τον αρχικό λογαριασμό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι πρόκειται να επανεξετάσει τις λειτουργίες της σελίδας διαχείρισης νέων λογαριασμών βάσει των αξιολογήσεων των χρηστών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Netflix ανακοίνωσε πολύ μεγαλύτερη αύξηση στην συνδρομητική της βάση από το προσδοκώμενο, ενώ η ανακοίνωση για το τέλος στους «δανεικούς» κωδικούς έγινε πέρυσι, όταν είχε ξεκινήσει σημαντική επιβράδυνση στον αριθμό των νέων χρηστών σε ΗΠΑ και Καναδά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Οι τάσεις στο streaming: Τι θα αλλάξει το 2023

Το Netflix ψάχνει για αεροσυνοδό και πληρώνει έως και 385.000 δολάρια

Netflix: Το «Harry & Meghan» είναι το ντοκιμαντέρ με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News