Κόσμος Τετάρτη 1/02/2023, 22:11
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στην εξοχική κατοικία του Μπάιντεν

Μολονότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος», σύμφωνα με τον δικηγόρο του

ΗΠΑ: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στην εξοχική κατοικία του Μπάιντεν

Κανένα διαβαθμισμένο έγγραφο δεν βρέθηκε κατά την έρευνα που διενήργησαν πράκτορες του FBI στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Μπομπ Μπάουερ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί και κράτησε 3,5ώρες. Έγινε «σε συντονισμό και με τη συνεργασία» των νομικών εκπροσώπων του Αμερικανού προέδρου με την ομοσπονδιακή αστυνομία, όπως δήλωσε ο Μπομπ Μπάουερ.

Μολονότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος» του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17), πρόσθεσε ο δικηγόρος στην ανακοίνωσή του.

Το FBI έχει ήδη ερευνήσει άλλο ένα σπίτι του Μπάιντεν, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αναζητώντας απόρρητα έγγραφα που «ξεχάστηκαν» από την εποχή που ήταν γερουσιαστής και, μετέπειτα, αντιπρόεδρος του Μπάρακ Ομπάμα.

Απόρρητα αρχεία σε σπίτια πολιτικών

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζουν ποινικές έρευνες για διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν εντοπιστεί σε ιδιοκτησίες τους. Ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έγινε την περασμένη εβδομάδα ο τελευταίος σειράς πολιτικών στις κατοικίες των οποίων εντοπίστηκαν απόρρητα έγγραφα.

Ο Πενς και ο Μπάιντεν ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές για τα ευρήματα. Αντιθέτως, το FBI είχε πραγματοποιήσει έφοδο στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου εντόπισε διαβαθμισμένο υλικό, με τις ομοσπονδιακές αρχές να κατηγορούν την ομάδα Τραμπ για απόπειρα παρακώλυσης του έργου τους.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News