Κόσμος Κυριακή 29/01/2023, 22:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Θα πάθει σοκ η Σουηδία» – Νέο ρεσιτάλ αδιαλλαξίας για το ΝΑΤΟ

«Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλώς έδειξαν πόσο άτιμοι είναι» είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία

Ερντογάν: «Θα πάθει σοκ η Σουηδία» – Νέο ρεσιτάλ αδιαλλαξίας για το ΝΑΤΟ

«Θα πάθει σοκ η Σουηδία» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα νέο  ρεσιτάλ αδιαλλαξίας για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την στιγμή μάλιστα που η χώρα του μπαίνει στην τελική ευθεία για τις τουρκικές εκλογές.  

Όπως μετέδωσε ο Μανόλης Κωστίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στο ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία ίσως να στείλει εντελώς διαφορετικό μήνυμα για την Φινλανδία, και η Σουηδία θα πάθει σοκ».

«Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλώς έδειξαν πόσο άτιμοι είναι», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο κάψιμο του Κορανίου από έναν ακροδεξιό βουλευτή στη Σουηδία.

Ο διαχωρισμός μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας ίσως αποτελεί μια ακόμα τακτική κίνηση από πλευράς Ερντογάν για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ. 

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σχολίασε πως «δεν μπορέσαμε να πάρουμε ακόμη και αυτά που έχουμε πληρώσει από χώρες που λέγαμε ότι είναι φίλοι και σύμμαχοι μας, δυστυχώς ακόμη και τώρα», αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ για τα F-16.

«Είπαν ότι θα βγάλουν από τη Φινλανδία και τη Σουηδία τους τρομοκράτες και θα άρουμε το εμπάργκο. Τώρα απαιτούν από το κοινοβούλιο μας, περιμένουν έγκριση για να συμμετέχουν αυτοί στο ΝΑΤΟ. Εμείς δεν λέμε κάτι, λέμε μόνο: “να κάνετε αυτό που πρέπει”, τόσο απλό είναι».  

«Απέναντι στις ποταπές ενέργειες, εναντίον των ανήθικων και τους αναξιοπρεπείς, οι οποίοι καίνε το Κοράνι, υπάρχει η Τουρκία», πρόσθεσε.  

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News