Κόσμος Κυριακή 22/01/2023, 19:53
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές

Ερντογάν: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει εκλογές στις 14 Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, θέτοντας σε αυστηρή δοκιμασία την ηγεσία του μετά από δύο δεκαετίες στην εξουσία.

Το γραφείο του προέδρου έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα βίντεο με τον Ερντογάν να ανακοινώνει την ημερομηνία κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους ψηφοφόρους στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας αργά το Σάββατο.

«Είμαι ευγνώμων στον Θεό που θα βαδίσουμε δίπλα-δίπλα με εσάς, τους νέους μας που ψηφίζουν για πρώτη φορά, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», είπε ο Ερντογάν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι βουλευτικές και οι προεδρικές εκλογές θα είναι αμφίρροπες και θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν στις δύο δεκαετίες που βρίσκεται στα ηνία της γείτονος χώρας.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν είχε προηγουμένως επισημάνει ότι η διαδικασία θα μπορούσε να επισπευσθεί. Αξιωματούχος του κόμματός του AK είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα συνέπιπταν με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News