Κόσμος Κυριακή 22/01/2023, 14:30
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δέκα οι νεκροί από τα πυρά στο Λος Άντζελες, διαφεύγει ο δράστης

ΗΠΑ: Δέκα οι νεκροί από τα πυρά στο Λος Άντζελες, διαφεύγει ο δράστης

Ο ύποπτος ως δράστης των φονικών πυρών στην Καλιφόρνια εξακολουθεί σήμερα να διαφεύγει, περισσότερο από πέντε ώρες μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή συνολικά σε δέκα ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλλυπτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μόντερεϊ Παρκ, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ, αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κίνητρο της επίθεσης, που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε αίθουσα χορού, πρόσθεσαν οι αρχές.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή νωρίτερα χθες για την έναρξη των διήμερων εορτασμών για το κινεζικό Νέο Έτος.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα, ενώ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει δρόμους.

Σύμφωνα με τους LA Times, ιδιοκτήτης εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή είπε ότι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο στο εστιατόριό του είπαν ότι στην περιοχή βρίσκεται ένας άνδρας που φέρει πολυβόλο.

Ο Σέουνγκ Γουόν Τσόι είπε στην εφημερίδα πως πιστεύει ότι οι πυροβολισμοι έπεσαν σ’ ένα κλαμπ χορού.

Το Μόντερεϊ Παρκ είναι μια πόλη στην κομητεία του Λος Άντζελες σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λος Άντζελες.

 

Πηγή: AFP

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Περιστατικό με πυροβολισμούς στο Λος Άντζελες – Πολλά θύματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News