Κόσμος Σάββατο 21/01/2023, 21:02
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Το 80% του πληθυσμού έχει περάσει COVID

Κίνα: Το 80% του πληθυσμού έχει περάσει COVID

Η πιθανότητα μιας μεγάλης ανάκαμψης της COVID-19 στην Κίνα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες δεν είναι ορατή, καθώς το 80% των ανθρώπων έχει μολυνθεί, δήλωσε το Σάββατο ένας εξέχων κυβερνητικός επιστήμονας.

Η μαζική μετακίνηση ανθρώπων κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης περιόδου διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς μπορεί να εξαπλώσει την πανδημία, ενισχύοντας τις λοιμώξεις σε ορισμένες περιοχές, αλλά ένα δεύτερο κύμα COVID είναι απίθανο στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Γου Ζούνγιου, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για συναντήσεις διακοπών που είχαν ανασταλεί λόγω των πρόσφατα χαλαρωμένων περιορισμών του κορωνοϊού, αυξάνοντας τους φόβους για νέες εστίες σε αγροτικές περιοχές λιγότερο εξοπλισμένες για τη διαχείριση μεγάλων εστιών της νόσου.

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι με COVID-19 είχαν πεθάνει στα νοσοκομεία από τις 12 Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα αφότου η Κίνα κατάργησε ξαφνικά την πολιτική μηδενικής COVID-19, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι αυτός ο αριθμός πιθανώς δεν αντικατοπτρίζει τον πραγματικό αντίκτυπο, καθώς αποκλείει όσους πεθαίνουν στο σπίτι και επειδή πολλοί γιατροί είπαν ότι αποθαρρύνονται να αναφέρουν τον COVID ως αιτία θανάτου.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News