Κόσμος Κυριακή 3/01/2021, 09:45
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βανδαλισμοί στις κατοικίες των Πελόσι και ΜακΚόνελ

φωτ. AΠΕ-ΜΠΕ(αρχείου)

Στόχος βανδάλων έγιναν οι κατοικίες της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ.

Νωρίς την Παρασκευή το πρωί άγνωστοι βανδάλισαν ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίκο που ανήκει στην Πελόσι, σύμφωνα με την αστυνομία. «Άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ και άφησαν ένα κεφάλι γουρουνιού στο πεζοδρόμιο», ανακοίνωσε η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο.

Στην κατοικία του ΜακΚόνελ στο Κεντάκι άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα «πού είναι τα λεφτά μου;».

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν εν μέσω της αντιπαράθεσης στο Κογκρέσο για την χορήγηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στους Αμερικανούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ψήφισε υπέρ της αύξησης της βοήθειας που θα λάβουν οι Αμερικανοί υπό τη μορφή επιταγής από τα 600 δολάρια στα 2.000 δολάρια. Η πρόταση υιοθετήθηκε στη Βουλή με τη στήριξη περισσότερων από 40 Ρεπουμπλικάνων. Όμως η Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν ενέκρινε τη πρόταση, παρά την προτροπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Γερουσία δεν θα εκφοβιστεί να δώσει περισσότερα δανεικά στα χέρια των πλούσιων φίλων των Δημοκρατικών που δεν έχουν ανάγκη βοήθεια», δήλωσε ο ΜακΚόνελ την Τετάρτη.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επικρίνει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να αυξηθεί το ποσό που θα δοθεί ως βοήθεια στους Αμερικανούς λέγοντας ότι «απλώς δεν είναι η σωστή προσέγγιση» και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για «σοσιαλισμό για πλουσίους».

Σε χθεσινή του ανακοίνωση μετά το επεισόδιο του βανδαλισμού ο ΜακΚόνελ εξέφρασε την εκτίμησή του για όλους τους κατοίκους του Κεντάκι που συμμετείχαν στη δημοκρατική διαδικασία «είτε συμφωνούν μαζί μου είτε όχι». «Αυτό είναι διαφορετικό», τόνισε. «Ο βανδαλισμός και η πολιτική του εκφοβισμού δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News