Κόσμος Δευτέρα 16/01/2023, 11:58
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Άμυνας

Γερμανία: Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Άμυνας

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε τον τελευταίο καιρό για σειρά λαθών που έχει διαπράξει.

«Δεν συμβαίνει συχνά να συνειδητοποιεί μόνος του ένας πολιτικός- και ιδιαίτερα ένας υπουργός- ότι η παραίτησή του είναι αναπόφευκτη. Αντιθέτως, η Λάμπρεχτ αντελήφθη ότι το υπουργείο Άμυνας, με το οποίο ποτέ δεν εξοικειώθηκε, χρειάζεται μία νέα αρχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βάζει σε δεύτερη μοίρα τις φιλοδοξίες της και προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία στη Γερμανία», ανέφερε χθες η γερμανική εφημερίδα Bild. 

Όσο για τη διαδοχή της Λάμπρεχτ, η Bild προειδοποιεί ότι «ο καγκελάριος Σολτς δεν επιτρέπεται να κάνει το ίδιο λάθος, όπως με τη Λάμπρεχτ. Ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πολύ απλά δεν γνωρίζει τα στρατιωτικά ζητήματα».

«Πιθανή διάδοχος στο υπουργείο θεωρείται, εδώ και εβδομάδες, η εντεταλμένη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τις ένοπλες δυνάμεις Εύα Χεγκλ και η υφυπουργός Σίμτγε Μέλερ», ανέφερε η Süddeutsche Zeitung, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Καθώς το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να απαρτίζεται από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών, μόνο μία γυναίκα μπορεί να αναλάβει- εκτός αν προκύψει ένας ευρύτερος ανασχηματισμός της κυβέρνησης», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News