Κόσμος Σάββατο 2/01/2021, 20:30
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ην. Βασίλειο: 5η ημέρα με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα

Νέα εκτίναξη των κρουσμάτων αναμένουν οι υγειονομικές αρχές

Ην. Βασίλειο: 5η ημέρα με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο το Σάββατο ανακοίνωσε 57.725 νέα περιστατικά Covid-19. Πρόκειται μάλιστα, για την 5η συνεχόμενη ημέρα, κατά την οποία εμφανίζονται πάνω από 50.000 μολύνσεις.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 445 νέους θανάτους από 613 που είχαν καταγραφεί την Πρωτοχρονιά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 74.000. 

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα της χώρας βρίσκεται σε καθολικό lockdown, λόγω και της πρόσφατης εμφάνισης του νέου στελέχους του ιού.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις προκειμένου να αναστείλει την επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα νοσοκομεία δεν μπορούν να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό των ασθενών, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο επικεφαλής επιδημιολόγος, Άντριου Γκόνταρντ, προειδοποίησε ότι αναμένεται νέα εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων, ιδίως στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News