Start Ups Σάββατο 7/01/2023, 11:58 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
START UPS

H Carlyle Group εισέρχεται στην ελληνική startup Ηack the Box

H Carlyle Group εισέρχεται στην ελληνική startup Ηack the Box

«Eίσοδο» στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής νεοφυούς εταιρείας Hack The Box κάνει –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ»– ένα από τα μεγαλύτερα private equity παγκοσμίως, η Carlyle Group, επενδύοντας στην εταιρεία ποσό που κινείται μεταξύ 50-60 εκατ. δολαρίων. Οπως αναφέρουν κύκλοι με γνώση της συμφωνίας, η οποία φαίνεται πως έκλεισε μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Carlyle Group επενδύει στην εταιρεία, με στόχο την ενίσχυση της Ερευνας & Ανάπτυξης, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της σε περίπου 300 σε ορίζοντα διετίας και την περαιτέρω επέκτασή της στις ΗΠΑ.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση το αμερικανικό private equity αποκτά υψηλό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία, ενώ η κεφαλαιοποίηση της ελληνικής startup υπολογίζεται πως υπερβαίνει –σύμφωνα με πληροφορίες– τα 100 εκατ. δολάρια. Η νεοφυής εταιρεία έχει σηκώσει μέχρι στιγμής κοντά στα 15 εκατ. δολάρια, ενώ σε αυτήν έχει επενδύσει και το ελληνικό venture capital, Marathon Venture Capital.

Η Hack The Box ιδρύθηκε το 2017 από τους Χάρη Πυλαρινό, Τζέιμς Χούκερ και Αρη Ζηκόπουλο και είχε στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια δημιουργώντας μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι χρήστες μαθαίνουν να «χακάρουν» τα υπολογιστικά συστήματα, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων.

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα εκπαιδεύει τους «ηθικούς χάκερ» του αύριο, δηλαδή τους ανθρώπους που προσομοιώνουν τον τρόπο που θα κινούνταν ένας εγκληματίας προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού και να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Εχοντας δημιουργήσει μία κοινότητα με πάνω από 1,6 εκατομμύρια χρήστες, η πλατφόρμα της εταιρείας χρησιμοποιείται επίσης από μεγάλες εταιρείες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και οργανισμούς.

Ειδικότερα, περίπου 800 εταιρείες κάνουν χρήση της πλατφόρμας για να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους, ανάμεσα στις οποίες η Toyota, Siemens, η EA Sports, ενώ στους πελάτες της συγκαταλέγονται και κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το UCL.

H Ηack the Box έχει έδρα το Κεντ της Αγγλίας, διατηρεί παρουσία στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη καθώς και κέντρο Ερευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα. Ο ρυθμός ανάπτυξής της ετησίως αγγίζει το 100% και ο αριθμός των εργαζομένων της ανέρχεται περίπου στους 180, εκ των οποίων οι μισοί απασχολούνται στα νέα της γραφεία στον Αλιμο.

Η Carlyle Group διαχειρίζεται συνολικά πάνω από 360 δισ. δολάρια, ενώ προσφάτως δημιούργησε ένα ευρωπαϊκό τεχνολογικό fund ύψους 3,12 δισ. δολαρίων, προκειμένου να επενδύσει σε εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη που βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης. Με επενδυτικό ορίζοντα 5ετίας και με στόχο να χρηματοδοτήσει περίπου 20-30 εταιρείες, το νέο fund επενδύει σε κλάδους όπως η κυβερνοασφάλεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αλλά και εφαρμογές λογισμικού για παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, για υπηρεσίες υγείας και υποδομών. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, το fund θα εκταμιεύει έως και 250 εκατ. ευρώ που θα οδηγήσουν σε συμφωνίες εταιρικής αξίας από 100 έως 500 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το προφίλ των Ελλήνων ιδρυτών startups;

19 εξαγορές ελληνικών startup το 2022

Στα 8 δισ. ευρώ η αξία των ελληνικών startups

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News