Start Ups Πέμπτη 17/11/2022, 14:55 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
START UPS

Blueground: Εξαγοράζει τη βραζιλιάνικη Tabas – Επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική

Blueground: Εξαγοράζει τη βραζιλιάνικη Tabas – Επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική

Με το βλέμμα στραμμένο στην επέκτασή της στην Λατινική Αμερική και την είσοδό της στην αγορά του Μεξικού στις αρχές του 2023, η ελληνική νεοφυής εταιρεία Blueground προχωρά στην εξαγορά της βραζιλιάνικης startup Tabas. Η Tabas, δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαχείρισης επιπλωμένων διαμερισμάτων και διαθέτει περισσότερα από 1.000 διαμερίσματα στο Σάο Πάολο,το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Μπραζίλια. Πριν την εξαγορά της από την Blueground έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τρίμηνο του 2023 καθώς υπόκειται σε τυπικούς όρους και κανονιστικές εγκρίσεις. 

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2022 η Blueground είχε επενδύσει στην Tabas και είχε ηγηθεί ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 14 εκατ.δολ, προχωρώντας τώρα στην εξαγορά ενός «γνώριμου» σε εκείνην παίκτη. Η Blueground αναζητά ευκαιρίες προκειμένου να επενδύσει ή να εξαγοράσει εταιρείες που θα της επιτρέψουν με πιο πρακτικό τρόπο να εισέλθει σε νέες αγορές, σε μία περίοδο όπου ο κλάδος της τεχνολογίας διανύει φάση διόρθωσης και οι αποτιμήσεις κινούνται σε πιο λογικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. 

Έτσι, η συγκεκριμένη εξαγορά θα επιτρέψει στην Blueground να εισέλθει στην Λατινική Αμερική και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για επιπλωμένα και με ευέλικτους όρους διαμερίσματα προς ενοικίαση. Οι δύο εταιρείες από κοινού θα εισέλθουν στην πόλη του Μεξικού στις αρχές του 2023. Υπενθυμίζεται πως η Blueground δραστηριοποιείται στην εκμίσθωση επιπλωμένων κατοικιών. Αφού έρθει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για τη μίσθωση των ακινήτων τους, προχωρεί στην επίπλωση και στον εξοπλισμό τους μετατρέποντάς τα σε χώρους υψηλών προδιαγραφών

Η Blueground και η Tabas θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα για το προσεχές διάστημα, με την Tabas να ενσωματώνεται σταδιακά στην Blueground  μέσα στον επόμενο χρόνο. Από κοινού οι δύο οργανισμοί θα έχουν παρουσία σε 29 πόλεις σε 16 χώρες και θα απασχολούν περισσότερα από 1.000 άτομα. Μετά την εξαγορά της Tabas, τα έσοδα της Blueground αναμένεται να ανέλθουν στα 650 εκατ. δολ ενώ  η εταιρεία συνεχίζει να στοχεύει στην επίτευξη κερδοφορίας το 2023.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News