Start Ups Τρίτη 28/06/2022, 08:29 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
START UPS

Νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για τη Ferryhopper

Νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για τη Ferryhopper

Νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ελληνική νεοφυής εταιρεία Ferryhopper με βασικό επενδυτή την Piton Capital, επενδυτικό fund με έδρα το Λονδίνο, και τη συμμετοχή υφιστάμενων επενδυτών, όπως το βουλγαρικό LAUNCHub Ventures αλλά και το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Metavallon VC.

«Η Ferryhopper συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης με στόχο να τετραπλασιάσει φέτος τις πωλήσεις σε σχέση με το 2019, έχοντας ένα μερίδιο της ελληνικής αγοράς της τάξης του 10%», αναφέρει ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Χρήστος Σπαθαράκης, προσθέτοντας πως «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε επεκταθεί στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας με μεγάλη επιτυχία, παρέχοντας υπηρεσίες για 75 ακτοπλοϊκές εταιρείες σε όλη τη Μεσόγειο».

Ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για την ταξιδιωτική κίνηση φέτος, παρατηρώντας πως υπάρχει μια διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές όσον αφορά τον αριθμό των ταξιδιών ανά επιβάτη. Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει και η «Κ», πως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα ελληνικά νησιά είναι πλέον έως και 35% ακριβότερα από πέρυσι, μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των διεθνών τιμών πετρελαίου και τον υπερδιπλασιασμό των ναυτιλιακών καυσίμων.

Η Ferryhopper δραστηριοποιείται από το 2017 στον κλάδο του traveltech, φιλοδοξώντας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πέρα από την κράτηση εισιτηρίων για απευθείας προορισμούς, η πλατφόρμα της εταιρείας δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού δρομολογίων για νησιά που δεν έχουν απευθείας ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί πάνω από 110 εργαζομένους, έχει εξυπηρετήσει τρία εκατομμύρια ταξιδιώτες και έχει προσφέρει ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς 400 προορισμούς σε δεκαπέντε χώρες. Επίσης, η υπηρεσία της είναι διαθέσιμη και ως εφαρμογή για κινητά (mobile app) μετρώντας περίπου 600.000 downloads.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας όσον αφορά τη δυνατότητα πολλών startups εταιρειών, σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης, να αντλήσουν κεφάλαια από τους επενδυτές. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του πληθωρισμού, της ύφεσης και της γενικότερης αστάθειας που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που καθιστά τους επενδυτές αρκετά επιφυλακτικούς απέναντι σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου, όπως είναι οι νεοφυείς εταιρείες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Deliverback: Τα ξεχασμένα αντικείμενα στα ξενοδοχεία «βρίσκουν τον δρόμο της επιστροφής»

Επιχειρηματικοί Άγγελοι και ελληνικές startups έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News