Start Ups Παρασκευή 24/06/2022, 10:28
START UPS

5ος κύκλος CapsuleT: Παράταση αιτήσεων μέχρι 26 Ιουνίου

5ος κύκλος CapsuleT: Παράταση αιτήσεων μέχρι 26 Ιουνίου

Κατόπιν ζήτησης και συνεχούς ενδιαφέροντος για ένταξη στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, η ομάδα του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator με χαρά ανακοινώνει την παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων στον 5ο κύκλο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, 26 Ιουνίου 2022.

Οι αιτήσεις για την ένταξη των τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων τουρισμού στον 5ο κύκλο του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του μοναδικού ελληνικού επιταχυντή που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε travel tech startups τουρισμού, μπορούν να υποβάλλονται εύκολα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm5thCycle 

Με τον 5ο κύκλο επιτάχυνσης, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Σεπτεμβρίου 2022 – Φεβρουαρίου 2023, να βρίσκεται προ των πυλών, ο CapsuleT αναμένει να εντάξει στην κοινότητα του νέες startup ομάδες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και παρέχουν τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογές στον τουρισμό, καθώς και startups των οποίων οι υπηρεσίες προωθούν τους βασικούς άξονες ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού όπως είναι οι λύσεις βιωσιμότητας/εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας, φυσικών πόρων κλπ., εντός του προαναφερθέντος διαστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια αξιολόγησης και τους όρους συμμετοχής στο πεντάμηνο πρόγραμμα.

Τι προσφέρεται

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες να αναβαθμίσουν τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις τους, οι οποίες παρέχουν καινοτόμες λύσεις στον κλάδο του ταξιδιού και της φιλοξενίας. Ο κύριος στόχος, ως επιταχυντής τεχνολογικών startup τουρισμού, είναι να προσφερθεί ουσιαστική υποστήριξη και καθοδήγηση μέσα από το δωρεάν πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες των startup και παράλληλα να δοθούν πρακτικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, διασύνδεσης με τον κλάδο – με ιδιοκτήτες, στελέχη και εκπροσώπους ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων – αλλά και χρήσιμα εργαλεία για το πώς μπορούν να αναβαθμιστούν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (λ.χ. ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Η διάρκεια του είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους γραφείων του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για επιπλέον 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις, όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελούν, επίσης, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικά travel agencies (on-site visits), αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης μέσα από την παρουσία σε networking events. Επιπροσθέτως, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες – μέσα από συνέδρια και οι συμμετοχές σε εκθέσεις και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – αποτελούν έναν ακόμα πυλώνα του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν αποτελεσματικά οι startup ομάδες με εξέχοντες εκπροσώπους της ελληνικής και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Οι κατηγορίες τουρισμού για συμμετοχή

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον κλάδο της Ξενοδοχίας και Εστίασης, τον τομέα των τουριστικών μεταφορών / έξυπνων μεταφορών (smart cities / mobility), των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων / ξεναγήσεων / εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να ανήκουν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain / Fintech solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Υποβολή αίτησης

Η περίοδος αιτήσεων του 5ου κύκλου παρατείνεται μέχρι το βράδυ της Κυριακής, 26 Ιουνίου 2022. Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά στην αγγλική γλώσσα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm5thCycle αφού οι υποψήφιοι έχουν διαβάσει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εδώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News