Start Ups Τρίτη 22/12/2020, 20:43
START UPS

Επένδυση της Google σε 2 startups στην Ινδία

Επένδυση της Google σε 2 startups στην Ινδία

Σε επένδυση σε δύο startups στην Ινδία προχώρησε ο διαδικτυακός κολοσσός Google, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του σήμερα Τρίτη και συγκεκριμένα στις Glance και DailyHunt, διεισδύοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερο στην δεύτερη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο.

Η μόλις δύο ετών Glance, άντλησε 145 εκατ. ευρώ από το νέο γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχαν η Google και η Mithril Partners, η οποία είναι ήδη επενδυτής στην ινδική startup.

Η Glance η οποία προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης, media περιεχομένου και παιχνιδιών, μετρά περισσότερους από 100 χρήστες, είναι θυγατρική του διαφημιστικού ομίλου InMobi Group και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει προσωποποιημένη εμπειρία στους συνδρομητές της. Στα τέλη του προηγούμενου έτους η InMobi απέκτησε την Roposo μια startup στην οποία επίσης έχει επενδύσει η Google και η οποία προσφέρει υπηρεσίες καταγραφής βίντεο μικρής διάρκειας στη λογική του TikTok, με 33 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες. 

Η έτερη startup η Daily Hunt, θυγατρική της VerSe Innovation, προσφέρει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο ούτε λίγο ούτε πολύ σε περισσότερους από 300 χρήστες σε 14 ινδικές διαλέκτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ολοκληρώθηκε ο γύρος χρηματοδότησης πλέον των 100 εκατ. δολαρίων, αντλώντας κεφάλαια από τις Google, Microsoft και AlphaWave, ένας γύρος με τον οποίο άλλαξε επίπεδο, καθώς η αποτίμησή της ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια και έγινε πλέον unicorn. 

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να αναπτύξει την εφαρμογή Josh μια εφαρμογή επίσης καταγραφής βίντεο μικρής διάρκειας. 

Τόσο η Josh, όσο και η Roposo είναι μεταξύ των εφαρμογών στην Ινδία, οι οποίες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το κενό που δημιουργήθηκε, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη λειτουργία του TikTok, στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από techcrunch.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS