Start Ups Παρασκευή 3/06/2022, 15:28
START UPS

Docandu: Μία από τις πέντε startups που επέλεξε η Pfizer για το πρόγραμμα start4health

Docandu: Μία από τις πέντε startups που επέλεξε η Pfizer για το πρόγραμμα start4health

Στις πέντε νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες επελέγησαν από τη Pfizer, για το πρόγραμμα start4health, συγκαταλέγεται η Docandu, για τις τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσει για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Το νέο πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, εστιάζει στο περιβάλλον της Ψηφιακής Υγείας και τους διάφορους κλάδους του, αναζητώντας προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την Υγεία.

«Η επιλογή μας στο πρόγραμμα start4health της Pfizer, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης από μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο. Δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τη Docandu, αλλά και δυνατότητες επέκταση σε νέες και ξένες αγορές. Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, η εταιρεία μας, αναγνωρίζεται ως μια ανερχόμενη δυναμική στον χώρο της ψηφιακής υγείας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Docandu Δρ Πέτρος Πανδής, μετά την επιλογή της στο πρόγραμμα start4health.

Μέσω της Docandu, οι πολίτες μπορούν να κάνουν έλεγχο συμπτωμάτων και στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με έναν ιατρό Docandu, από την άνεση του σπιτιού τους ή όποιο άλλο σημείο του πλανήτη βρίσκονται, αποφεύγοντας τα αυθαίρετα συμπεράσματα από τις μηχανές αναζήτησης. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τα ιατρικά τους αρχεία, τα οποία θα μπορούν να έχουν μαζί τους σε όποιο ταξίδι κάνουν και χρειαστούν ιατρική υποστήριξη. H ελληνική εταιρεία ψηφιακής υγείας έχει αναπτύξει σειρά καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων.

Tο Dermacare είναι τελευταία ψηφιακή πλατφόρμα (υπηρεσία) της Docandu, η ενεργοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου, με σκοπό να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές συμβουλές σε ζητήματα δερματολογικών, αφροδισιολογικών και αισθητικών προβλημάτων υγείας. Μάλιστα, είναι σε θέση να δίνει στον ενδιαφερόμενο γρήγορες και έγκυρες δερματολογικές συμβουλές από έμπειρους δερματολόγους της Docandu.

Τον Δεκέμβριο, η Docandu κυκλοφόρησε την καινοτόμα ψηφιακή εφαρμογή Diabeat, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση, παρακολούθηση και διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει όλο το Management team της Docandu, το οποίο απαρτίζεται από τους Δρ Πέτρο Πανδή (CEO), Αλέξανδρο Ιορδανίδη και Νίκο Γαλάνη (Chief Τechnical Οfficers), καθώς και τον Δρ Γιάννη Γεωργόπουλο (Chief Medical Officer), γεγονός το οποίο καταδεικνύει της αξία του start4health της Pfizer, για την εταιρεία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News