Start Ups Παρασκευή 3/06/2022, 13:35
START UPS

Γερμανία: Επένδυση 30 δισ. ευρώ και νέα στρατηγική για το startup οικοσύστημα

Γερμανία: Επένδυση 30 δισ. ευρώ και νέα στρατηγική για το startup οικοσύστημα

Σχέδια επί χάρτου καταρτίζει το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας προκειμένου να χαράξει μια στρατηγική για να στηρίξει το εγχώριο startup οικοσύστημα. Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν σε ισχύ μέτρα, όπως μεταξύ άλλων η έγχυση κρατικών κεφαλαίων, ενώ θα γίνουν και βήματα τα οποία θα προτρέπουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία να επενδύουν σε venture capitals.  

Σε ένα έγγραφο 28 σελίδων, το υπουργείο αναλύει τη στρατηγική του με κύριο πυλώνα αυτής tη χρηματοδότηση συνολικά me 10 δισ. ευρώ του startup περιβάλλοντος, με χρονικό ορίζοντα έως το 2030.  

«Μαζί με τους ιδιώτες επενδυτές, η κυβέρνηση θέλει να διακινήσει έως 30 δισ. ευρώ κρατικών και ιδιωτικών κεφαλαίων, αναφέρεται στο προσχέδιο του υπουργείου, αποσκοπώντας με αυτόν τον τρόπο να καταστήσει τη Γερμανία προορισμό για τα VCs. 

Η κυβέρνηση στοχεύει στην προσέλκυση κεφαλαίων για επενδύσεις στη Γερμανία, παρέχοντας φοροελαφρύνσεις στα επενδυτικά κεφάλαια. Στα σχέδια επίσης συμπεριλαμβάνεται μια ελάχιστη ποσόστωση για τη συμμετοχή των ιδιωτικών και δημόσιων συνταξιοδοτικών σχεδίων σε VCs. 

«Οι νέες αυτές εταιρείες είναι η κινητήριος δύναμη του οικονομικού δυναμισμού και της ανανέωσης. Είναι σημαντικές για την περαιτέρω ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», υπογραμμίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας στο έγγραφο του προσχεδίου. 

Το υπουργείο από τη μεριά του πιέζει, ούτως ώστε το τελικό κείμενο του σχεδιασμού του να εγκριθεί στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News