Start Ups Δευτέρα 30/05/2022, 16:09
START UPS

ShareChat: Εξασφάλισε χρηματοδότηση μεταξύ άλλων και από τη Google 

ShareChat: Εξασφάλισε χρηματοδότηση μεταξύ άλλων και από τη Google 

Σε γύρο χρηματοδότησης ύψους 300 εκατ. δολαρίων, προχώρησε η μητρική του social media από την Ινδία, ShareChat, σε έναν γύρο στον οποίο μεταξύ άλλων συμμετείχαν η μητρική του Google, Alphabet, ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης ο όμιλος Times και η Temasek Holdings. Η άντληση των κεφαλαίων αυτών έφεραν την αποτίμηση της startup παραγωγής μικρής διάρκειας βίντεο σε σχεδόν 5 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με δύο πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, η συμφωνία θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. 

Τόσο η Mohalla -η μητρική του μέσου κοινωνικής δικτύωσης-, όσο και οι Alphabet, Tomasek δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο. 

Η ζήτηση για εφαρμογές μικρής διάρκειας βίντεο όπως είναι οι ShareChat, Moj (η οποία ανήκει επίσης στη Mohalla) και Josh έχει αυξηθεί στην Ινδία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, να αποκλείσει το TikTok και άλλες συναφείς κινεζικές εφαρμογές, έπειτα από μια διένεξη με την Κίνα αναφορικά με τα σύνορα των δύο χωρών. 

Η ShareChat μετράει 180 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Μαζί με αυτούς της Moj και της MX TakaTak την οποία απέκτησε πρόσφατα, οι συνολικοί μηνιαίοι ενεργοί χρήστες για τη μητρική Mohalla ανέρχονται 300 εκατ. 

Για τη Google, αυτή είναι η δεύτερη επένδυση στην αγορά παραγωγής βίντεο μικρής διάρκειας της Ινδίας, έχοντας επενδύσει και στην Josh, ανταγωνίστρια της Moj.

Η επένδυση της Google στην αγορά μικρής διάρκειας βίντεο της Ινδία, αντικατοπτρίζει την δημοφιλία που έχουν οι εν λόγω startups, όπως και το οικοσύστημα της ασιατικής χώρας. 

Οι τεχνολογικές startups της Ινδίας άντλησαν το ποσό των 35 δισ. δολαρίων το 2021, ωστόσο φέτος δυσκολεύονται να αντλήσουν κεφάλαια, κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας μεταξύ των επενδυτών για θέματα που άπτονται της εταιρικής διακυβέρνησης. 

Ανάμεσα στους επενδυτές που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης στη ShareChat είναι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Snap. Σε περίπτωση που ο Ίλον Μασκ εξαγοράσει το Twitter, τότε θα έχει στην κατοχή του και ένα ποσοστό περί του 6% με 8% και στο ShareChat.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News