Start Ups Πέμπτη 26/05/2022, 12:59 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
START UPS

Plum: Επέκταση της fintech σε ακόμη έξι χώρες

Plum: Επέκταση της fintech σε ακόμη έξι χώρες

Στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου αναμένεται να επεκτείνει, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η fintech Plum με έδρα το Λονδίνο, η οποία μέσω της εφαρμογής της δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εξοικονομούν χρήματα, να τα αποταμιεύουν, αλλά και να τα επενδύουν ακόμη και σε μετοχές ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως.

«Εχουμε φτάσει το 1,3 εκατ. χρήστες, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι στην Αγγλία, ενώ τώρα έχουμε αρχίσει να επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην Ευρώπη. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται σε Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία, και τους επόμενους 3 μήνες θα επεκταθούμε σε Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ελλάδα και Κύπρο», αναφέρει ο Kύπριος ιδρυτής και CEO της Plum, Βίκτωρ Τροκούδης, τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας είναι να αγγίξει σε χρήστες τα 2,5 εκατομμύρια. Ο ίδιος επισημαίνει πως η Plum θα παράσχει σταδιακά στους Ελληνες χρήστες όλο το προϊόν, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει αρκετό εργατικό δυναμικό που εργάζεται πάνω σε αυτό από τα γραφεία της στην Αθήνα. Η εταιρεία διατηρεί ομάδα 145 ατόμων εκ των οποίων οι 70 είναι στην Αθήνα, ενώ σχεδιάζει παρά το ασταθές περιβάλλον να φθάσει συνολικά τα 200 άτομα έως το τέλος του έτους.

Οπως αναφέρει ο κ. Τροκούδης, η εταιρεία που έχει ήδη «σηκώσει» περίπου 42 εκατ. δολ. από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές θα εντάξει στην εφαρμογή τη δυνατότητα επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, ενώ σύντομα θα εκδώσει και τη δική της κάρτα, προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να «ελέγχουν» τα έξοδά τους και να διατηρούν εκεί τα μηνιαία ή εβδομαδιαία ποσά που θέλουν να δαπανήσουν. Το δε αντικείμενό της αποδείχθηκε ιδιαίτερα «επίκαιρο» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περίοδο όπου τα συνεχόμενα lockdowns αύξησαν τις καταθέσεις τους, αλλά και τώρα που αναμένεται να αυξηθούν τα επιτόκια και στην Ευρωζώνη. Η Plum, κατόπιν έγκρισης του χρήστη, αποκτά πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και, μέσω ενός αλγορίθμου που έχει εφεύρει η ίδια, «σκανάρει» τις τραπεζικές συναλλαγές του. Υστερα αναλύει τα έσοδα και τα έξοδά του, πραγματοποιώντας, για λογαριασμό του, μικρές τακτικές αποταμιεύσεις τις οποίες αποθηκεύει σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επενδύει σε αμοιβαία κεφάλαια ενώ, βάσει των πληρωμών του, αντιπροτείνει και εναλλακτικούς φθηνότερους παρόχους (π.χ. ρεύμα). Η υπηρεσία είναι εξουσιοδοτημένη από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FCA), την κύρια ρυθμιστική αρχή των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Στο ραντάρ εξήντα ξένων funds δεκαπέντε ελληνικές startups

Visa Innovation Program: Έξι ελληνικές fintech εντάχθηκαν στον τέταρτο κύκλο

Στα ραντάρ επενδυτών ελληνικές εταιρείες fintech

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News