Start Ups Δευτέρα 21/12/2020, 19:57
START UPS

Ποια είναι η startup στην οποία επένδυσε ο Ζεράρ Πικέ

Ποια είναι η startup στην οποία επένδυσε ο Ζεράρ Πικέ

Σε επενδυτική κίνηση προχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και σύζυγος της διάσημης τραγουδίστριας Σακίρα, Ζεράπ Πικέ, επενδύοντας σε εταιρεία της οποία το αντικείμενο έχει να κάνει με αυτό που γνωρίζει καλύτερα: το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα ο εκ των αρχηγών της καταλανικής ομάδας, θα τοποθετήσει χρήματα στην εταιρεία Sorare, στον καινούργιο γύρο χρηματοδότησης που θα διεξάγει υπό το αμερικανικό fund, Cassius Fammily.

Η Sorare μέσω Ethereum τεχνολογίας blockchain, προσφέρει μια ψηφιακή εναλλακτική στα παραδοσιακά αυτοκόλλητα και κάρτες αθλητών, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας της να φτιάχνουν τα δικά τους προσωπικά άλμπουμ, ή ακόμη και να ανταλλάσσουν τις ψηφιακές κάρτες έναντι χρημάτων.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Νίκολας Τζούλια, η παραγωγή καρτών με την Εthereum τεχνολογία blockchain, μπορεί να τους προσδώσει αξία, με την εξασφάλιση της περιορισμένης διαθεσιμότητάς τους.

Πρόσφατα μια κάρτα για παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, πουλήθηκε αντί του ποσού των 55 ευρώ, στη δευτερογενή αγορά στην πλατφόρμα της Solare, αποδεικνύοντας ότι οι ψηφιακές συλλογές καρτών έχουν μπροστά τους ένα προσοδοφόρο μέλλον.

Ο ίδιο ο Πικέ σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι «ήμουν ένθερμος υποστηρικτής των ποδοσφαιρικών καρτών σαν παιδί. Έπρεπε να αγοράσεις αυτοκόλλητα για να συλλέξεις όλους τους παίκτες. Ως επιχειρηματίας θεωρώ ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να καινοτομεί. Στο τέλος της ημέρας είναι το επόμενο βήμα, οι επόμενες γενιές θα συλλέγουν αυτού του είδους τα περιουσιακά στοιχεία και τις ψηφιακές κάρτες».

Ο Ζεράρ Πικέ προστίθεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό ποδοσφαιριστών οι οποίοι επενδύουν σε νεοφυείς εταιρείες και στην τεχνολογία, κάτι για τον οποίο έχει νόημα δεδομένου της βραχυπρόθεσμης καριέρας των ποδοσφαιριστών.

«Πάντα λέω ότι η ποδοσφαιρική καριέρα τελειώνει σύντομα, όταν είσαι 33 ή 34 χρονών. Έρχεται η στιγμή που πρέπει να σταματήσεις το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια έχει μπροστά σου όλη τη ζωή για να κάνεις διαφορετικά πράγματα», τόνισε για να καταλήξει: «Αν δεν αρχίζεις να κάνει πράγματα όταν είσαι ακόμη ποδοσφαιριστής, νομίζω ότι όταν αφήσεις το ποδόσφαιρο θα υπάρξει ένα μεγάλο κενό, όπου δεν θα ξέρεις τι να κάνεις».

moneyreview.gr με πληροφορίες από sifted.eu

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS