Start Ups Τετάρτη 30/03/2022, 13:03
START UPS

Woli: Νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ

Woli: Νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ

Νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ πραγματοποίησε η Woli, το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι και προπληρωμένη κάρτα Mastercard για παιδιά και νέους 10-18 ετών, συν-διαχειριζόμενο από τους γονείς και με έδρα την Αθήνα.  Ο νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ είχε ως επικεφαλής την Eleven Ventures, ένα VC με εμπειρία στον κλάδο του fintech και τον πρώτο επενδυτή στην εταιρεία Payhawk. Οι εισερχόμενοι επενδυτές περιλαμβάνουν angels investors και επιχειρηματίες με σημαντική τεχνογνωσία στον κλάδο, όπως ο Βίκτωρ Τροκούδης από την Plum Fintech, ο Θανάσης Σοφιανός από τη Relevance Digital Agency και ο Hristo Borisov από την Payhawk.

Σε όλη την Ευρώπη, το χαρτζιλίκι δίνεται ακόμα κυρίως σε μετρητά, αφήνοντας τα παιδιά και τους εφήβους χωρίς ένα κατάλληλο εργαλείο για να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά τους και να θέτουν τους δικούς τους στόχους, καθώς και χωρίς την προσωπική τους κάρτα για ασφαλείς ηλεκτρονικές πληρωμές. Ταυτόχρονα, οι γονείς έχουν ελάχιστο έλεγχο στις οικονομικές συνήθειες των παιδιών τους και δυσκολεύονται πολύ να τα εκπαιδεύσουν στις αρχές διαχείρισης χρημάτων.

Η Woli εκσυγχρονίζει την οικογενειακή διαχείριση χρημάτων, προσφέροντας στα παιδια μια ευχάριστη και εκπαιδευτική mobile εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων και μια προπληρωμένη Mastercard συνδεδεμένη με το λογαριασμό τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, παρέχει στους γονείς ένα εργαλείο που αυτοματοποιεί το χαρτζιλίκι και προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και έλεγχο. Πρόκειται για την πρώτη τραπεζική εμπειρία μέσα από την οποία τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές οικονομικής διαχείρισης, λαμβάνουν αυτόματα το χαρτζιλίκι τους, πληρώνουν online και σε φυσικά καταστήματα με ασφάλεια και ταχύτητα και μπορούν να θέσουν τους δικούς τους στόχους αποταμίευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, η εταιρεία, η οποία έχει άδεια ως διανομέας ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Λιθουανίας και σημαντικές συνεργασίες τόσο με τη Mastercard όσο και τη VISA, ξεπέρασε τις 1.000 εγγραφές μέσα στους πρώτους 3 μήνες λειτουργίας της και απολαμβάνει συνεχή αύξηση συναλλαγών στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Η mobile εφαρμογή (iOS, Android) παρέχεται προς το παρόν μόνο στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία βελτιστοποιεί τη λειτουργία της πριν επεκταθεί σε νέες αγορές όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Woli να επεκτείνει την εφαρμογή της, να αναπτύξει την ομάδα της και να προετοιμαστεί για άνοιγμα σε νέες αγορές. Η εταιρεία εργάζεται αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό νέων λειτουργιών, όπως την πλατφόρμα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, έξυπνους στόχους αποταμίευσης, δωροκάρτες από συγγενείς, καθώς και το Woli Marketplace, μια αγορά όπου οι έφηβοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές επιβραβεύσεις, εκπτώσεις αλλά και προϊόντα, όπως κουπόνια για τα αγαπημένα τους online games.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Woli, Βασίλης Ζούπας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την χρονιά που έρχεται. Διαθέτουμε μια ισχυρή τεχνολογία, με λειτουργίες που εκτείνονται πέρα από τη χρηματο-οικονομική τεχνολογία. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Woli ένα από τα κορυφαία neobank brands για παιδιά και εφήβους στην Ευρώπη. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της ομάδας μας και στην εκτέλεση της στρατηγικής μας με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Η είσοδος αυτής της δυνατής ομάδας επενδυτών είναι σίγουρα ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας».

Ο Managing Partner της Eleven, Vassil Terziev δήλωσε με τη σειρά του: «Ενώ η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών για τις οικογένειες είναι μια αυξανόμενη τάση, τα παιδιά συμμετέχουν σε όλο και περισσότερες συναλλαγές χωρίς μετρητά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Βασίλη και την ομάδα του στην Eleven, καθώς η Woli αναλαμβάνει την αποστολή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαχείριση χρημάτων και η οικονομική εκπαίδευση μέσα στην οικογένεια».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News